ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝ/ΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2 – 8ος όροφος –Τηλ.210/ 3212732 – 3250540 –FAX 210/3250667 Ηλεκτρονική διεύθυνση : www.pasysyate.gr e-mail: info@pasysyate.gr 10561 ΑΘΗΝΑ

Αθήνα, 25/07/2022

ΣΤΟΧΟΙ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΙΣΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Μετά τη συγκρότηση σε Σώμα των εκλεγμένων στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας θα συνέλθει αμέσως μετά τις θερινές διακοπές για να θέσει στόχους και προτεραιότητες για τη νέα του θητεία.

Είναι έτοιμο να εργαστεί εντατικά, υπεύθυνα και αποτελεσματικά, για να υλοποιήσει όλους τους στόχους και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Συνταξιούχων της Αγροτικής Τράπεζας.

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας κατά τη πρώτη συνεδρίαση του, θα επικαιροποιήσει όλα τα θέματα, όλα τα προβλήματα που μας απασχόλησαν μέχρι σήμερα και θα καθορίσει την πορεία της νέας του θητείας.

Πρώτη επιλογή και στόχος του νέου Δ.Σ., σύμφωνα και με τη μεγάλη επιθυμία των μελών και των δύο Συλλόγων, είναι η ενοποίηση των Συλλόγων μας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας, ενιαίος, δυνατός σύλλογος που θα εκπροσωπεί ολόκληρο το χώρο μας.

Θα ξεκινήσουμε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία όλων των Συναδέλφων μας.

Στην πρώτη συνεδρίαση, που πιστεύουμε θα γίνει στο τέλος Αυγούστου, η Διοίκηση θα προτείνει εκείνα τα μέλη που θα συμμετάσχουν στην επιτροπή ενοποίησης και τα οποία θα πρέπει να τα εγκρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο.

Αμέσως θα ενημερωθεί ο άλλος Σύλλογος και άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες των δύο επιτροπών ενοποίησης.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα γίνει η απαιτούμενη σύγκληση όλων των απόψεων και όλων των διαφορών, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το αναμενόμενο και επιθυμητό από όλα τα μέλη.

Μέχρι την ολοκλήρωση της ενοποίησης, στο πλαίσιο κοινής πορείας των δύο Συλλόγων, θα ζητήσει η Διοίκηση από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας να εγκρίνει τη συνεργασία των δύο Συλλόγων στα σοβαρά θέματα και στις ιστοσελίδες τους να αναρτώνται κοινά δημοσιεύματα.

Ο μεγάλος στόχος μας θα είναι η συντονισμένη λειτουργία του ενιαίου Συλλόγου για καλύτερη αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που μας απασχολούν, αλλά και να κερδηθεί η αξιοπιστία του ενιαίου αυτού Συλλόγου από τους συναδέλφους, ώστε όσοι ακόμα δεν είναι μέλη σε κανένα Σύλλογο να εγγραφούν όλοι σε αυτόν.

Μέσα στις προτεραιότητες μας για τη νέα θητεία μας είναι η συνέχιση των προσπαθειών μας για να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η δικαιοσύνη σε όλους τους οργανισμούς και σε όλα τα Ταμεία μας.

Θα πρέπει επιτέλους όλοι μαζί ενωμένοι, Σύλλογοι, οργανισμοί και Ταμεία, να συμπορευτούμε για να προστατευτούν αρχικά οι περιουσίες και στη συνέχεια να διανεμηθούν αναλογικά σε όλους τους νόμιμους δικαιούχους.

Είναι αρκετά μεγάλο το διάστημα των δέκα ετών αδιαφορίας μας, για όλα όσα έχουν διαδραματιστεί σε βάρος όλων μας και κυρίως σε βάρος της περιουσίας.

Θα πρέπει να εκλείψουν οι αυθαιρεσίες, οι παρανομίες, οι αντικαταστατικές ενέργειες, οι αδικίες και οι ενέργειες εκείνες που αποβλέπουν σε προσωπικά συμφέροντα και ιδιοτέλειες.

Επίσης με ιδιαίτερη προσπάθεια και ζήλο, θα ασχοληθούμε με όλες τις διεκδικήσεις και τα προβλήματα των Συναδέλφων και θα επιδιώξουμε την άμεση επίλυση τους, όπως:

α)Εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων με τις οποίες καταργούνται οι περικοπές των συντάξεων.

β)Διεκδίκηση όλων των αναδρομικών που προέκυψαν από τις παράνομες περικοπές των συντάξεων και των δώρων, έντοκα.

γ)Ορθός επανυπολογισμός κύριων και επικουρικών συντάξεων.

δ)Επαναχορήγηση επικουρικών συντάξεων σε όσους παράνομα διεκόπησαν.

ε)Κατάργηση προσωπικής διαφοράς.

ζ)Επαναφορά επιδομάτων που καταργήθηκαν.

η)Χορήγηση άμεσα των αναδρομικών του 11μηνου για τις επικουρικές και τα δώρα σε όλους, ανεξάρτητα αν έχουν η όχι καταθέσει σχετικές αγωγές.

θ)Παρακολούθηση και διεκπεραίωση, μέσω των συνεργαζόμενων δικηγορικών γραφείων, όλων των δικαστικών εκκρεμοτήτων.

ι)Επέκταση της συνεργασίας μας με τα Πολυιατρεία της ΑΛΦΑ και έρευνα για ασφαλιστήριο που θα καλύπτει ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

κ)Εξέταση λειτουργίας αιμοδοσίας κοινή με Συλλόγους εργαζομένων και Συλλόγους συνταξιούχων.

Δεσμευόμεθα να λειτουργούμε με πλήρη διαφάνεια και να κάνουμε γνωστές όλες τις ενέργειες και τις πράξεις στα μέλη μας. Εμείς δεν πρόκειται να ξεχάσουμε αυτή την υπόσχεση μας, γιατί μόνο έτσι θα υπάρξει αξιοπιστία και εμπιστοσύνη από όλους.

Γενικότερα για να επέλθει η αξιοπιστία σε όλες τις Διοικήσεις Συλλόγων, Ταμείων και Οργανισμών, που επλήγη σε επικίνδυνο βαθμό από τις συμπεριφορές και τον τρόπο Διοίκησης ορισμένων, θα πρέπει να λειτουργούμε οι πάντες με διαφάνεια.

Η νέα Διοίκηση του συλλόγου μας ευχαριστεί όλα τα μέλη για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν.

Με τη δική τους στήριξη θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε σε όλα και να υλοποιήσουμε όσα έχουμε υποσχεθεί.

Ευχόμεθα σε όλους καλές διακοπές και καλή ξεκούραση.

Βέβαια τα γραφεία του Συλλόγου θα παραμείνουν ανοιχτά και θα μπορείτε να απευθύνεστε, εκτός από την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου.

          Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

        ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ                           ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΟΥ