ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16.03.2023

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝ/ΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2 – 8ος όροφος –Τηλ.210/ 3212732 – 3250540 –FAX 210/3250667 Ηλεκτρονική διεύθυνση : www.pasysyate.gr  e-mail: info@pasysyate.gr 10561 ΑΘΗΝΑ

                                                      Αθήνα 16/03/2023

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΠΑΤΕ-ΕΛΕΜ.

Σε προηγούμενες αναρτήσεις μας αναφερθήκαμε στις παράνομες και αντικαταστατικές αποφάσεις του ΤΥΠΑΤΕ-ΕΛΕΜ και κυρίως στις αιτήσεις που υποχρεώνουν όλους τους δικαιούχους να υπογράψουν για να πάρουν τα 700 ευρώ(ονομαστική αξία 1000 ευρώ).

Οι αιτήσεις αυτές με το εκβιαστικό και απαράδεκτο περιεχόμενο τους, είναι η αντισυναδελφική και παράνομη προσπάθεια των μη δικαιούχων να βάλουν χέρι και να σφετεριστούν ολόκληρη την περιουσία που δημιουργήθηκε με τις εισφορές των δικαιούχων και ανήκει μόνο σε αυτούς.

Ψάχνουν τη νομιμοποίηση των παράνομων ενεργειών τους και ασφαλώς η προσπάθεια αυτή με την υπογραφή των ανωτέρω αιτήσεων, μπορεί να επιδράσει δυσμενώς στην ήδη δρομολογημένη δικαστική ενέργεια στο εφετείο τον Ιούνιο και κάτι τέτοιο δεν θα θέλαμε να δούμε να συμβαίνει.

Σχετικά με το ζήτημα της άσκησης ομαδικών αγωγών κατά του ΤΥΠΑΤΕ κλπ που προτείνονται τελευταία προς τους συναδέλφους, η θέση του Συλλόγου μας είναι ότι δεν θα είναι αποτελεσματικές και δεν θα ωφελήσουν σε τίποτα.

Οι προτεινόμενες αυτές ομαδικές αγωγές, όπως έχει σήμερα το δικονομικό μας σύστημα, δεν πρόκειται να συζητηθούν σε πρώτο βαθμό πριν περάσουν τουλάχιστον 2 χρόνια από σήμερα και επί πλέον και πόσος χρόνος ακόμα θα χρειαστεί για να εκδοθεί η απόφαση. Λαμβανομένου υπόψη ότι ο χρόνος αυτός απαιτείται μόνο για απόφαση σε πρώτο βαθμό, αν χρειαστεί δικαστήριο δεύτερου ή και τρίτου βαθμού, τότε ο χρόνος για την οριστική απόφαση θα πολλαπλασιαστεί και παράλληλα θα αυξηθούν κατά πολύ τα δικαστικά έξοδα που θα επιβαρυνθούν οι συνάδελφοι.  Εκ των πραγμάτων, συνεπώς, εκτιμούμε ως αλυσιτελή, ανώφελη την άσκηση των αγωγών αυτών.

Προτεραιότητα αυτή την εποχή έχει η υποστήριξη της έφεσης ενώπιον του Εφετείου Αθηνών, που κατατέθηκε από τους δύο Συλλόγους κατά του ΤΥΠΑΤΕ και η οποία εκδικάζεται στις 8/6/2023.

Η ευδοκίμηση της έφεσης αυτής, όπως ελπίζουμε, θα θέσει το όλο ζήτημα του ΤΥΠΑΤΕ και ιδία του ΕΛΕΜ στη σωστή βάση για την οριστική εκκαθάριση του ζητήματος.

Αν το Εφετείο Αθηνών κάνει δεκτή την ασκηθείσα έφεση, τότε αυτόματα λύνεται το πρόβλημα του ΕΛΕΜ στο σύνολό του και οι δημιουργοί της περιουσίας του ΕΛΕΜ θα λάβουν, με νόμιμο τρόπο, πολύ περισσότερα από τα 700 ευρώ, που οι σφετεριστές των εισφορών μας περιφέρουν ως δόλωμα, αξιώνοντας να υπογραφούν οι απαράδεκτες και επικίνδυνες προτεινόμενες αιτήσεις, ώστε να υφαρπάξουν στη συνέχεια την υπόλοιπη περιουσία κινητή και ακίνητη.

Επικεντρώνοντας την προσοχή μας στο θέμα της ενοποίησης των δύο Συλλόγων, υποστηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με όλα τα νόμιμα μέσα, την σε εξέλιξη κοινή δικαστική ενέργεια στο εφετείο την 8/6/2023.

Επίσης εξετάζουμε οι δύο Σύλλογοι από κοινού όλο το φάσμα των δυνατών ενεργειών και σε διοικητικό επίπεδο, ώστε να σταματήσει η λεηλασία της περιουσίας.

Ντρεπόμαστε που οι εναπομείναντες πρώην υπάλληλοι της ΑΤΕ, ασελγούν σε βάρος όλων όσων είμαστε οι δημιουργοί της περιουσίας του ΕΛΕΜ, αφού σήμερα τη διαχειρίζονται αυτοί που δεν είναι καν δικαιούχοι και βάζουν παράνομα χέρι στα αποθεματικά.

Θα πολεμήσουμε με όλα τα νόμιμα μέσα για το πιο δίκαιο πράγμα που υπάρχει, για την εφαρμογή του Νόμου, για την εφαρμογή των καταστατικών προβλέψεων και των δικαστικών αποφάσεων.

Υπενθυμίζουμε στους διοικούντες το ΤΥΠΑΤΕ-ΕΛΕΜ, ότι πρέπει να εύχονται να μην έχουν την τύχη των εκπροσώπων του άλλου Ταμείου που συμπεριφέρθηκαν με τον ίδιο τρόπο και τώρα ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια των Δικαστηρίων όχι ως τιμητές, όπως διατυμπάνιζαν, αλλά ως κατηγορούμενοι.

Θα συμφωνούσαμε με τις πανηγυρικές και διαφημιζόμενες αγωγές, τις οποίες προτείνουν στους συναδέλφους οι άλλοι, οι «όψιμοι προστάτες», με αίτημα την εγγραφή τους ως μέλη στον ΕΛΕΜ.

Πως να συμφωνήσουμε όμως, αφού αυτοί οι ίδιοι πολέμησαν λυσσαλέα και αρνήθηκαν την εγγραφή στο Ταμείο Πρόνοιας, εκείνων των Συναδέλφων που κατέθεσαν αγωγή για την εγγραφή τους σε εκείνο το Ταμείο.

Βλέπετε εκεί διοικούν οι ίδιοι και δεν θα ήθελαν να διαταραχτούν οι ισορροπίες με νέες εγγραφές και να διακινδυνέψουν να χάσουν τις θέσεις τους.

«Η υποκρισία πάντα διακρίνεται από ασυνείδητες και συνειδητές αντιφάσεις και ανακολουθίες».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επαναλαμβάνουμε όσοι ήδη έχουν υπογράψει και έχουν αποστείλει τις συγκεκριμένες αιτήσεις στο ΤΥΠΑΤΕ, με νέο mail να αποστείλουν προς αυτό το παρακάτω κείμενο:

«Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου, σχετικά με όσα αναφέρονται στην αίτηση που υπέγραψα και σας απέστειλα για τη λήψη του δικαιώματος μου ποσού 1000 ευρώ».

Αντίγραφο αυτού του mail να αποσταλεί σε έναν από τους δύο Συλλόγους.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝ/ΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝ/ΧΩΝ ΑΤΕ

Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ                              ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΟΥ