ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23.03.2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝ/ΧΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ   ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2 – 8ος όροφος –Τηλ.210/ 3212732 – 3250540 –FAX 210/3250667

Hλεκρονική διεύθυνση : pasysyate.gr  e-mail: info@pasysyate.gr

10561 ΑΘΗΝΑ

 

Αθήνα,    23/03/2015

 

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Με την ανακοίνωση Νο 39 σας είχαμε ενημερώσει για τις προσπάθειες και τις ενέργειες  που, από  κοινού, οι δύο Σύλλογοι Συνταξιούχων  κάναμε για την επίλυση των δύο πολύ σοβαρών θεμάτων  1ο  Της διακοπής της επικούρησης από το ΕΤΕΑ σε 1500 και πλέον συναδέλφους , 2ο  της πληρωμής από τον ΕΟΠΥΥ των ανεξόφλητων από το ΤΥΠΑΤΕ αποδείξεων για φάρμακα κ.λπ. ιατρικές δαπάνες.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΕΑ

Για την άρση κάθε παρεξήγησης και παραπληροφόρησης από τυχόν καλοθελητές, σας δίνουμε μια εικόνα για την σημερινή κατάσταση στα δύο σοβαρά αυτά θέματά μας.

Για το πρώτο θέμα. Μόλις ανέκυψε αμέσως κινηθήκαμε σε δύο κατευθύνσεις. Καταθέσαμε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Προσδιορίστηκε για συζήτηση στις 15/12/2014 που δυστυχώς αναβλήθηκε για να συζητηθεί στις 20/4/2015.

Παράλληλα στραφήκαμε στο αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και ζητήσαμε να δώσει  πολιτική λύση στο θέμα. Καταθέσαμε υπομνήματα, προσκομίσαμε δικαιολογητικά μέχρι και γνωμοδότηση Νομικών. Συμμετείχαμε σε πολλές συσκέψεις με τους αρμόδιους του Υπουργείου Εργασίας που  έδειχναν κατανόηση για το δίκαιο του αιτήματός μας  και μας διαβεβαίωναν ότι θα το έλυναν. Δυστυχώς το σφυροκόπημα για τέσσερις μήνες με υπομνήματα αναφορές και παραστάσεις και παρά τις διαβεβαιώσεις τους , για λύση, οι τότε κυβερνώντες  άφησαν άλυτο το θέμα. Σκόπιμα; Για να το λύσει το Συμβούλιο της Επικρατείας;

ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

Την ίδια τύχη είχε και το θέμα εξόφλησης από τον ΕΟΠΥΥ των ανεξόφλητων αποδείξεων για φάρμακα κ.λπ. ιατρικές δαπάνες. Και εδώ ο αγώνας  ήταν ατελείωτος.

Μετά από συνεχείς ενοχλήσεις και πιέσεις με υπομνήματα παραστάσεις κ.λπ. συντάχθηκε και  συνυπογράφηκε  από τους τότε αρμόδιους  υφυπουργούς Εργασίας Κιγκέρογλου και Υγείας Γρηγοράκο  σχετική τροπολογία που όπως μας είχαν διαβεβαιώσει κατατέθηκε στη Βουλή και δυστυχώς δεν πέρασε αν και την παραμονή των εκλογών ,όπως πληροφορηθήκαμε,  συζητήθηκαν  150 περίπου τροπολογίες που αφορούσαν όμως άλλα θέματα. Οι δύο Σύλλογοι δεν σταμάτησαν την προσπάθεια. Στην Νέα κυβέρνηση έγινε κρούση.

Τα σχετικά υπομνήματα κ.λπ. δικαιολογητικά βρίσκονται σε εκκρεμότητα στα υπουργεία τους. Όπως όλοι γνωρίζουμε θα πρέπει πρώτα να αναλάβουν καθήκοντα, να ενημερωθούν και να μας καλέσουν για να διατυπώσουμε και προφορικά τα επιχειρήματά μας και να δώσουμε τυχόν διευκρινήσεις προκειμένου να δοθεί πολιτική λύση στα θέματά μας.

Για τα αποτελέσματα των ενεργειών μας θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωσή μας.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ