ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝ/ΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ   ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2 – 8ος όροφος –Τηλ.210/ 3212732 – 3250540 –FAX 210/3250667

Ηλεκτρονική διεύθυνση : www.pasysyate.gr e-mail: info@pasysyate.gr

10561 ΑΘΗΝΑ

 

Αθήνα, 07/03/2019

  ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

 

Μετά από πολλά τηλεφωνήματα των μελών του συλλόγου μας, για το αν πρέπει να καταθέσουν αίτηση διαμαρτυρίας στον ΕΦΚΑ για τον επανυπολογισμό των συντάξεων, σας γνωρίζουμε ότι:

1. Κανένα δικαίωμα μας δεν παραγράφεται από τη μη κατάθεση αίτησης για την αμφισβήτηση του επανυπολογισμού των συντάξεων μας. Η πίστωση στους λογ/σμούς και η είσπραξη του ποσού της σύνταξης δεν αποτελεί πλήρη γνώση του αποτελέσματος του επανυπολογισμού, αφού είναι αδύνατη οποιαδήποτε πρόσβαση στα μηνιαία εκκαθαριστικά σημειώματα.

2. Δεν έχουμε ενημερωθεί, δεν μας έχει κοινοποιηθεί η τροποποιητική συνταξιοδοτική απόφαση, προκειμένου να ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματα μας. Άρα κανένα δικαίωμα μας δεν κινδυνεύει από τη μη κατάθεση αίτησης σήμερα στον ΕΦΚΑ.

3. Ο Πανελλήνιος σύλλογος συνταξιούχων ΑΤΕ θα αποστείλει άμεσα στον Διοικητή του ΕΦΚΑ επιστολή-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, με την οποία θα διαμαρτυρόμαστε για τη μη ενημέρωση του επανυπολογισμού,θα διαμαρτυρόμαστε για τη μη ανάρτηση των σχετικών ενημερωτικών σημειωμάτων και θα αμφισβητούμε τη νομιμότητα του επανυπολογισμού.

4. Θα ζητήσουμε άμεση ενημέρωση για τις παραμέτρους και τα δεδομένα που έλαβαν υπόψη τους για τον επανυπολογισμό, καθώς και την ανάλυση των ποσών των συντάξεων μας. Η υποχρέωση αυτή αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση του Υπουργείου και του ΕΦΚΑ, ώστε τότε να ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματα μας.

Θα σας ενημερώνουμε για ότι νεότερο θα έχουμε.

 

       ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝ/ΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝ/ΧΩΝ ΑΤΕ

   Ο Αντιπρόεδρος                                                Ο Γεν. Γραμματέας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ                            ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ