Απόφαση δικαστηρίου 248/2014 της 16/01/2014 11.3.2014

 

Απόφαση δικαστηρίου 248/2014 της 16/01/2014

Συνάδελφοι,

Τώρα που κόπασαν οι «θριαμβολογίες» και κατακάθισε ο «κορνιαχτός»  από τους σχολιασμούς  και τις κατά το «δοκούν» ερμηνείες  των διαφόρων παρατάξεων , σχετικά με την απόφαση 248/2014, η οποία κατά την δική μας άποψη , δεν «ξεχωρίζει» «νικητές» και «ηττημένους» , θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένο να ακουσθεί και η άποψη των «ανιακών γερόντων»  

Συνάδελφοι,

Πρέπει επιτέλους να τονισθεί πως για ότι ενέργειες, πράξεις , παραλήψεις ή ό,τι άλλο έγινε στο ΤΥΠΑΤΕ , δεν αποφάσισαν τα διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων των Συνταξιούχων αλλά  τα διοικητικά Συμβούλια του ΤΥΠΑΤΕ και οι Διαχειριστικές Επιτροπές του ΕΛΕΜ και ΕΛΑΤ. Αυτά τα Δ.Σ. είναι υπόλογα απέναντι στους ασφαλισμένους και στους Νόμους.

 Τα επικοινωνιακά «τερτίπια» και η «μαύρη προπαγάνδα»  δεν «φτουράνε» πλέον.

 Το ποιοί «έκλεισαν» το ΤΥΠΑΤΕ , ποιοι έριξαν τους εν ενεργεία συναδέλφους μας να βολοδέρνονται στις «γαλέρες» του ιδιωτικού κεφαλαίου και τους συνταξιούχους στον καιάδα της ανασφάλειας ,αναζητώντας εναγωνίως   γιατρούς και φάρμακα, το γνωρίζουν καλά οι συνάδελφοι. Το έζησαν στο «πετσί» τους για δύο περίπου χρόνια έως τώρα!!!

 Όμως ακόμη περιμένουν οι συνάδελφοί μας μια απάντηση από τους «υποτιθέμενους»  θεματοφύλακες του ΤΥΠΑΤΕ και όχι μόνο : Γιατί τήρησαν «σιγή ασυρμάτου» από 19/04/2012 (απόφαση Δ.Σ  Α.Τ.Ε ) μέχρι την αποφράδα ημέρα της 27/07/2012 που και τυπικά μπήκε ταφόπλακα στο ΤΥΠΑΤΕ ;;;

 Όσον αφορά τον απαξιωτικό σχολιασμό για τους Συλλόγους μας , (σάιτ Συσπείρωσης 27/02/2014) , «….. Από κοντά και οι δύο απερίγραπτων πράξεων διοικήσεις των Συλλόγων Συνταξιούχων . Με δικομανή εμμονή εμπόδισαν μια σοβαρή σύμφωνα με το καταστατικό συζήτηση για το μέλλον του Ταμείου…». Τους απαντάμε πως το καταστατικό το χρησιμοποιούν «α λα καρτ».

 Αλήθεια που και πότε  εμπόδισαν οι «δύο απερίγραπτων πράξεων» Σύλλογοι Συνταξιούχων  τη λύση του προβλήματος του ΤΥΠΑΤΕ;

Ακόμη και στην αγωνιώδη προσπάθειά μας,  για να εξασφαλίσουμε γιατρό και φάρμακα στα μέλη μας βρίσκαμε μπροστά μας τους υποτιθέμενους «θεματοφύλακες»  του ΤΥΠΑΤΕ , να κοντράρουν.

 • 19/04/2012 : κλείσιμο Α.Τ.Ε : ΣΙΩΠΗ !!!
 • 08/02/2013 : Τορπίλη στην προσπάθειά μας για ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ένταξη στον ΕΟΠΥΥ των ανασφάλιστων μελών μας (επιστολή κ. Στάμου).
 • 17/10/2013 : Εν αγνοία μας στάλθηκε στο υπουργείο Εργασίας με το 154/17.10.2013 έγγραφο του ΤΥΠΑΤΕ το 10/1.8.2013 πρακτικό του «Δ.Σ.» του για «δικαστική διάλυση του ΤΥΠΑΤΕ» και γνωστοποίηση προς όλους τους φορείς , «η πλήρης και μη αναστρέψιμη αδυναμία του ΤΥΠΑΤΕ για παροχή υπηρεσιών υγείας…». (από έγγραφο 21/10/2013 του υπουργείου Εργασίας). Δηλαδή άνοιγμα της κερκόπορτας για να υφαρπάξει το Υπουργείο τα αποθεματικά του ΕΛΕΜ με αφορμή τις αποφάσεις του Δ.Σ. του ΤΥΠΑΤΕ που στο πρακτικό 10/1.8.2013 αναγράφονται.
 • Αιφνιδιαστική κατάθεση από το Δ.Σ. του ΤΥΠΑΤΕ (χωρίς κοινοποίησή μας) αίτησης στο δικαστήριο για διάλυση του ΤΥΠΑΤΕ. Τους δόθηκε δικάσιμος η επόμενη……!! Στόχος τους ο αιφνιδιασμός !Και τα παράδοξα. Ενώ τις  27/02/2014 μας εγκαλούν (σάιτ Συσπείρωσης) στις 06/03/2014 μας «προσκαλούν»  σε σύσκεψη να συναποφασίσουμε για τα «αποκαΐδια» του ΤΥΠΑΤΕ. Μάλιστα μας κάνουν και τη χάρη να μας επιτρέψουν να ψηφίσουμε σε «ανεπίσημη ψηφοφορία»!!! «Να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω μέλι»

   Όσον αφορά για τη συμμετοχή μας σε τραπέζι συζητήσεων, πότε αλήθεια αρνηθήκαμε οι δύο Σύλλογοι Συνταξιούχων;

   Αλλά και όσες φορές παρευρεθήκαμε , πότε «υπολογίστηκε»  στα σοβαρά η γνώμη μας; Μήπως όταν για χρόνια ζητούσαμε αύξηση εισφορών για να γίνει βιώσιμο το Ταμείο; Μήπως όταν ζητούσαμε εξορθολογισμό των οικονομικών και πραγματική μηχανοργάνωση του ΤΥΠΑΤΕ ώστε να ελέγχονται έγκαιρα και απόλυτα οι κάθε είδους δαπάνες;

  Ή μήπως όταν διατυπώσαμε τις παρατηρήσεις μας για τη «Λεόντεια» σύμβαση, που το «Δ.Σ.» του ΤΥΠΑΤΕ υπέγραψε με τη Swiss – Re ;

    Συνάδελφοι,

   Παραγνωρίζοντας τους κάθε είδους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που κατά καιρούς έγιναν σε βάρος μας, ανιακοί γέροντες , ανθρωποφάγοι, κ.λ.π  είμαστε διατεθειμένοι να συμμετάσχουμε για συζήτηση σε κοινή σύσκεψη. Πάντα όμως στα αυστηρά πλαίσια και τους κανόνες που υπαγορεύονται από το Καταστατικό του ΤΥΠΑΤΕ και τον κανονισμό του  ΕΛΕΜ. Και με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα  λάβουμε επίσημα γνώση των υποχρεώσεων που έχει το ΤΥΠΑΤΕ (οφειλές προς εργαζομένους , Ασφαλιστικούς οργανισμούς, Δημόσιο, ανεξόφλητες αποδείξεις δαπανών,  τρίτους κ.λπ.)