ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΥΠΑΤΕ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝ/ΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2 – 8ος όροφος –Τηλ.210/ 3212732 – 3250540 –FAX 210/3250667 Ηλεκτρονική διεύθυνση : www.pasysyate.gr e-mail: info@pasysyate.gr 10561 ΑΘΗΝΑ

Αθήνα, 03/06/2022

Όχι άλλα παιγνίδια με την ενοποίηση των δύο Συλλόγων, πάνω στην οποία πολλοί προσπαθούν να ρίξουν όποιο αποτέλεσμα δεν τους αρέσει, να αποποιηθούν κάθε ευθύνη που τους αναλογεί ή να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Αρχικά θέλω να ενημερώσω ότι οι δύο Σύλλογοι από κοινού εκτίμησαν και συμφώνησαν ότι αν συμμετέχουν με δύο ψηφοδέλτια, το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο για τους δύο Συλλόγους.

Αλλά δυστυχώς δεν εκτίμησαν σωστά, γιατί δεν υπολόγισαν τη μη συμμετοχή των μελών στη ψηφοφορία.

Τα μέλη των δύο Συλλόγων αδιαφόρησαν και δεν συμμετείχαν στη ψηφοφορία.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα, αν θεωρηθεί ότι το κάθε μέλος ψήφισε το ψηφοδέλτιο του Συλλόγου του, συμμετείχε από το Σύλλογο Συνταξιούχων ΑΤΕ περίπου το 13% και από το Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων ΑΤΕ περίπου το 24% ,ποσοστά συμμετοχής πολύ χαμηλά, αν και τονίσαμε σε όλους με κάθε λεπτομέρεια, πόσο σημαντικές ήταν οι εκλογές αυτές για τη περιουσία του ΕΛΕΜ.

Οι αδιανόητες προεκλογικές δηλώσεις και καταγγελίες ορισμένων εναντίον των δύο ψηφοδελτίων, ίσως να απέτρεψαν μεγαλύτερη συμμετοχή στη ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που είχαμε στις εκλογές, οι Σύλλογοι αν συμμετείχαν με κοινό ψηφοδέλτιο πάλι τη μία έδρα θα έπαιρναν στο ΤΥΠΑΤΕ και τη δεύτερη θα την έπαιρνε η Συνεργασία. Αυτό ακριβώς συνέβη και με τα δύο ψηφοδέλτια. Ίσως με κοινό ψηφοδέλτιο να ήταν διαφορετικό το άτομο που εξελέγη…!

Δεν θα αναφερθώ για την έδρα στο ΕΛΕΜ που θα παίρναμε οι Σύλλογοι με κοινό ψηφοδέλτιο, γιατί σύμφωνα με τα αποτελέσματα που υπήρξαν στα τακτικά μέλη, δεν έχει κανένα νόημα.

Πάντως όταν σε ένα Συμβούλιο 13 ατόμων συμμετέχουν δύο Συνταξιούχοι, δεν μπορούν να επηρεάσουν καμμιά απόφαση. Μπορούν όμως να ενημερώνουν για όσα συμβαίνουν στο ΤΥΠΑΤΕ, ώστε να αντιδρούν έγκαιρα οι Σύλλογοι Συνταξιούχων για όσα είναι σε βάρος μας.

Οι δύο Συνταξιούχοι που εξελέγησαν στις τωρινές εκλογές είναι οι ίδιοι που συμμετείχαν στο Διοικητικό Συμβούλιο και στη προηγούμενη πενταετία και δεν μας είχαν ενημερώσει ποτέ και για τίποτα.

Ας το πράξουν τουλάχιστον τώρα στη νέα τους θητεία, έχουν υποχρέωση να μας παρέχουν πλήρη ενημέρωση.

Γενικότερα σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών εξελέγησαν σε μεγάλη πλειοψηφία συνάδελφοι μη δικαιούχοι της περιουσίας, αλλά και όσοι συνάδελφοι εξελέγησαν από τους δικαιούχους, δεν ακούσαμε να έχουν αντίρρηση και να δηλώσουν, ότι σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό, δεν νομιμοποιούνται οι μη δικαιούχοι να πάρουν μερίδιο από τη περιουσία μας.

Με τέτοια σύνθεση στο Διοικητικό Συμβούλιο, κινδυνεύει η περιουσία του ΕΛΕΜ από λεηλασία. Κινδυνεύει να τη σφετεριστούν και να την οικειοποιηθούν οι μη δικαιούχοι.

Για να μη συμβεί αυτό ας αναλάβει πρωτοβουλία ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΑΤΕ, που εξέλεξε εκπρόσωπο, να ξεκινήσει τις νόμιμες διαδικασίες και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης της υφιστάμενης κατάστασης.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος, όπως πάντα, έτσι και τώρα θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια για τη διαφύλαξη της περιουσίας και τη διανομή της μόνο στους νόμιμους δικαιούχους.

Ευχαριστούμε όλους όσους επέλεξαν να εμπιστευτούν και να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο του Συλλόγου μας