ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝ/ΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2 – 8ος όροφος –Τηλ.210/ 3212732 – 3250540 –FAX 210/3250667 Ηλεκτρονική διεύθυνση : www.pasysyate.gr e-mail: info@pasysyate.gr Τ.Κ 10561

Αθήνα 29/10/2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι περισσότεροι συνάδελφοι Συνταξιούχοι που υπέστησαν μειώσεις στις συντάξεις τους από τις παράνομες μνημονιακές περικοπές, κατέθεσαν αγωγές κατά του ΕΦΚΑ με τις οποίες επιδιώκουν την επιστροφή των περικοπών.

Όπως όλοι γνωρίζετε πριν συζητηθούν και εκδικαστούν οι αγωγές αυτές, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και με νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης, αποφασίστηκε η επιστροφή αναδρομικών 11 μηνών και τα οποία αυτές τις μέρες κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς μας.

Διάφορα Δικηγορικά Γραφεία μέσω των οποίων κατατέθηκαν οι αγωγές, απαιτούν να καταβληθούν αμοιβές για τα αναδρομικά αυτά, σε εφαρμογή εργολαβικού που υπεγράφη μεταξύ τους.

Οι Συνάδελφοι θα πρέπει να ελέγξουν τα εργολαβικά που υπέγραψαν αν προβλέπουν αμοιβή στην προκειμένη περίπτωση της νομοθετικής ρύθμισης, η προβλέπουν αμοιβή μόνο σε περίπτωση συμβιβασμού με το ΕΦΚΑ και δεύτερον μόνο σε περίπτωση δικαστικής θετικής απόφασης μετά από εκδίκαση της αγωγής.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ