Ηλεκτρονική αίτηση 30.11.2018

                         

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΦΚΑ

 

Όλα τα μέλη του συλλόγου και γενικότερα όλοι οι συνταξιούχοι πρέπει να υποβάλλουν άμεσα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ προς το ΕΦΚΑ και προς το ΕΤΕΑΕΠ μέσω του TAXISNET, προκειμένου να μην υπάρξει παραγραφή  των διεκδικούμενων απαιτήσεων από αναδρομικά.   

 

Ο νόμος Κατρούγκαλου 4387/2016 κρίθηκε αντισυνταγματικός, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους(ΕΝΥΠΕΚΚ), όχι στο σύνολο του αλλά σε αρκετά από τα άρθρα.

 

Βεβαίως, πάντα σύμφωνα με την Ένωση, το ΣτΕ κάνει δεκτές τις αιτήσεις καταβολής αναδρομικών, μόνο εάν αυτές έχουν γίνει πριν την οριστική δημοσίευση της επίμαχης απόφασης. Η συγκεκριμένη διαπίστωση θα κριθεί για την ορθότητά της προσεχώς, παρόλα αυτά οι συνταξιούχοι καλούνται …καλού κακού, να προβούν άμεσα στην συμπλήρωση της αίτησής τους, ώστε να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

 

Επίσης επιβλήθηκαν και διατηρούνται μέχρι σήμερα παράνομες μειώσεις και λάθος υπολογισμός των εισφορών αλληλεγγύης συνταξιούχων(ΕΑΣ). Υπολογίζονται στο αρχικό ποσό σύνταξης που είχαν οι συνταξιούχοι ως τις 31/12/2009 και όχι στο καταβαλλόμενο σήμερα που έχει μειωθεί λόγω των πε­ρικοπών. 

 

Τα αναδρομικά της αλληλεγγύης για να μη παραγραφούν, πρέπει να συμπεριληφθούν στην ηλεκτρονική αίτηση πριν την αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ.

 

Όσοι έχουν ήδη υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση, έχουν τη δυνατότητα να ξαναμπούν στο κείμενο της αίτησης τους, να το διορθώσουν η να το αντικαταστήσουν με κείμενο που περιέχει και τα αναδρομικά αλληλεγγύης.

 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ παραθέτουμε υπόδειγμα κειμένου που περιλαμβάνει όλες τις μειώσεις και όλα τα διεκδικούμενα ποσά. Με το κείμενο αυτό θα συμπληρωθεί η αίτηση, αφού τοποθετηθεί στο πεδίο ελεύθερου κειμένου.