ΤΥΠΑΤΕ-ΕΛΕΜ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝ/ΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2 – 8ος όροφος –Τηλ.210/ 3212732 – 3250540 –FAX 210/3250667 Ηλεκτρονική διεύθυνση : www.pasysyate.gr e-mail: info@pasysyate.gr 10561 ΑΘΗΝΑ

Αθήνα 12/02/2022

ΤΥΠΑΤΕ-ΕΛΕΜ

Οι «ειδήμονες» που κατά καιρούς εμφανίζονται για να προτείνουν λύσεις για τα Ταμεία μας και άλλοι που σπεύδουν να μοιράσουν συγχαρητήρια, ας διαβάσουν με προσοχή το καταστατικό, ας ζητήσουν τις δικαστικές αποφάσεις σχετικά με την περιουσία του ΕΛΕΜ και γενικότερα ας μη θεωρούν τους συναδέλφους ότι είναι αφελείς.

Στις πολυσέλιδες προτάσεις τους, όσο κι αν προσπαθούν να προσδώσουν ενωτικό και δίκαιο χαρακτήρα, δεν μπορούν να αποκρύψουν ότι ενδιαφέρονται για την ομάδα εκείνη που θα συμπεριλαμβάνει και τους ίδιους, ώστε να μη μείνουν έξω από το παιγνίδι και να μη αποκλειστούν από κάθε ωφέλεια.

Με λίγη καλή θέληση, ψυχραιμία, λογική και περισσότερη ενημέρωση, ίσως κατανοήσουν ότι:

1)τακτικά μέλη δεν υπάρχουν, κανένας δεν έχει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να είναι τακτικό μέλος του ΤΥΠΑΤΕ, υπάρχουν μόνο δικαιούχοι της περιουσίας του ΕΛΕΜ.

Αυτοί που επινοήθηκαν και συντηρούν αυτή την εφεύρεση του «τακτικού μέλους» τους βολεύει μια χαρά να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα.

Αλλά και οι «ειδήμονες» που κατά καιρούς εμφανίζονται με δήθεν σοβαρές πραγματοποιήσιμες προτάσεις, πρωταρχικός σκοπός τους είναι να βολευτούν στην ίδια εφεύρεση και να την εκμεταλλευτούν σαν «τακτικά μέλη» και αυτοί.

Αν συνεχίσουν το μόνο που θα πετύχουν είναι να γίνουν συνυπεύθυνοι στη κατασπατάληση της περιουσίας.

2) Οι δύο κλάδοι του ΤΥΠΑΤΕ, υγείας και ΕΛΑΤ, έπαψαν να έχουν αντικείμενο λειτουργίας και ουσιαστικά έκλεισαν.

Έμεινε μόνο το ΕΛΕΜ που από την 1-1-2007 δεν καταβάλλει αυτό την επικούρηση, αφού πλέον με νόμο την καταβάλλει το ΕΤΑΤ, αργότερα ΕΤΕΑ και σήμερα ΕΦΚΑ.

3)Στο ΕΛΕΜ έμεινε η περιουσία που δημιουργήθηκε μέχρι 31-12-2006 και η οποία πρέπει να διανεμηθεί αναλογικά σε όλους τους δικαιούχους.

Αντί αυτού γίνεται κατασπατάληση για διάφορους σκοπούς όπως: για την εξόφληση χρεών, την διατήρηση της καρέκλας πολλών που δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στην εργασία τους και τη πληρωμή μισθών σε δήθεν εργαζόμενους που δεν έχουν κανένα αντικείμενο εργασίας και δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα.

4)Δικαιούχοι, σύμφωνα και με τις

αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων, είναι όλοι όσοι συνεισέφεραν για να δημιουργηθεί αυτή η περιουσία.

5)Όσοι διορίστηκαν μετά το 2004, δεν κατέβαλαν τις εισφορές τους στο ΕΛΕΜ, άρα δεν είναι δικαιούχοι σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση.

Δυστυχώς με την παραπάνω εφεύρεση αυτοί θεωρούνται τακτικά μέλη και προτείνουν και αποφασίζουν για τη τύχη της περιουσίας μας.

6)Κανείς δικαιούχος δεν θα ήθελε να αποφασίζουν άλλοι μη δικαιούχοι για τη περιουσία του και επομένως κακώς έχουν δικαίωμα εκλογής, ψήφου, άποψης και συμμετοχής.

Αντίθετα και χωρίς καμμία λογική, αφαιρείται από τους πραγματικούς δικαιούχους το νόμιμο δικαίωμα τους να αποφασίζουν για τη περιουσία τους.

Υποχρεώνονται να αποφασίζουν άλλοι για αυτούς.

Επομένως όσοι καταθέτουν προτάσεις πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τη νομιμότητα, τη λογική και το καταστατικό και όχι μόνο τη δική τους συμμετοχή στις αποφάσεις και στις απολαβές.

Δεν είναι δίκαιο και σωστό να κάνουν αυθαίρετους διαχωρισμούς με ημερομηνίες συνταξιοδότησης ή ημερομηνία κλεισίματος της Τράπεζας, που δεν προκύπτουν από πουθενά και δεν έχουν καμμιά λογική εξήγηση.

Τέτοιες προτάσεις μεγαλύτερη διχόνοια θα προξενήσουν και οι αγωγές θα πολλαπλασιαστούν.

Οι δύο Σύλλογοι συνταξιούχων έχουν καταθέσει παλαιότερα από κοινού, δίκαιες προτάσεις διανομής.

Θα μπορούσε να γίνει μια επιτροπή με συμμετοχή όλων των συλλόγων που εκπροσωπούν τους συναδέλφους για να εξετάσει και να καταλήξει σε άμεση δίκαιη λύση διανομής, αφού περισσέψουν οι συμφεροντολογικές εξυπνάδες, καθώς και το: «τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών».