ΑΡΚΕΤΑ ΤΑ «ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ»ΔΑΚΡΥΑ 22-2-2013

ΑΡΚΕΤΑ ΤΑ «ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ»ΔΑΚΡΥΑ

 

Κύριοι της Συσπείρωσης,

Φτάνει η υποκρισία .  Αρκετά σας ανεχτήκαμε!

Ήρθε η ώρα της κρίσης! Ο καθένας μας θα «πληρώσει»  για τα σφάλματά του!

    Η αντοχή μας και η ανοχή μας ξεπέρασαν κάθε όριο!

   Τέρμα τα ψεύδη! Τέρμα η παραπληροφόρηση και το «πες πες κάτι θα μείνει…»

Ήρθε η ώρα να πάτε στην Τράπεζά σας και να καθίσετε να δουλέψετε γιατί ο ρόλος σας έφτασε στο τέλος. Τον παίξατε πολύ καλά!  Όλαόμως κάποτε τελειώνουν! Ως εδώ!

 Η  «έκκλησή σας στους Συνταξιούχους»  ή μάλλον στους εν ενεργεία,   έπρεπε να έχει γίνει τον Απρίλιο του 2012 και όχι σήμερα!!

  Όμως ,κάποτε πρέπει να ακουσθεί και η δική μας η φωνή! Η φωνή «των μαϊντανών» η φωνή των «ανθρωποφάγων»    – Αρκετά σας ανεχτήκαμε!!

    Η ανοχή μας , θεωρήθηκε αδυναμία!    Ήρθε η ώρα της αλήθειας !!

1)      «Ευτυχώς» που καταλάβατε ότι η ένταξη των συνταξιούχων στον ΕΟΠΥΥ «είναι για το καλό τους » . Ναι είναι για το καλό τους  , γιατί εσείς ,κύριοι, είσθε ήδη ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ,  ενώ οι συνταξιούχοι, με «δική σας ευθύνη», δεν έχουν ούτε τη στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!

2)      Δεν «γνωρίζαμε» ότι έπρεπε , να ζητήσουμε την «έγκρισή σας» προκειμένου να ενδιαφερθεί κάποιος και για μας τους Συνταξιούχους που περιμένουμε πάνω από 2 μήνες τις «δικές σας ενέργειες» που το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι πως θα «ξεκοκαλίσετε» τα αποθεματικά του ΕΛΕΜ , που με σωστή διαχείριση εμείς οι Συνταξιούχοι, πετύχαμε.

3)      Μας «εκπλήσσει », το όψιμο ενδιαφέρον σας για το «σκανδαλώδες  χάρισμα της ΑΤΕ στην Πειραιώς» για το οποίο «ούτε μια κουβέντα δεν είπαμε κατά του νέου εργοδότη» (αλλά και της κυβέρνησης, )για το ξεπούλημα της Τράπεζας»!!

Δυστυχώς, κύριοι, πιαστήκατε «κοιμώμενοι»!!

Το πρωί της 27-7-2012 εμείς με το Νο. 119  – κοινό έγγραφο των δύο Συλλόγων προς τους Κυβερνητικούς εταίρου της ,τους  καλούσαμε να μην  προχωρήσουν σε μια παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια. Ενέργεια που παραβιάζει βασικές  συνταγματικές διατάξεις.

     Και στις 20/11/2012 , καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών  , κατά παντός  υπευθύνου, για το «χάρισμα» της Τράπεζας , ενώ εσείς , που όψιμα «ξυπνήσατε» από τον λήθαργο της «εξουσίας» ,γνωρίζατε από 17/4/2012, – όταν το Δ.Σ της ΑΤΕ ελάμβανε την 37/8/17.4.12 απόφαση-, ότι η Τράπεζα δεν πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης στο Ταμείο Χρημ/κης Στήριξης, την οποία επιβεβαίωσε η Τράπεζα της Ελλάδος με το  από 3/5/2012 έγγραφό της.

 Ένα μεγάλο ερωτηματικό πλανάται σε όλους τους Συνταξιούχους αλλά και στους εν ενεργεία ,  γιατί τόση «αχρωματοψία» για ένα τόσο σοβαρό θέμα;;

4)      Δεν «πείθετε» ούτε τους «εαυτούς  σας » , ότι είσθε «νόμιμη» Διοίκηση του ΤΥΠΑΤΕ» αφού καλά γνωρίζετε ότι  καμία  από τις προϋποθέσεις που θέτει το Καταστατικό δεν σας καλύπτει!

Και είχατε και το θράσος να καλέσετε και Γενική Συνέλευση – αλήθεια με ποιους-  με τους υπαλλήλους της Πειραιώς, για να τροποποιήσετε το Καταστατικό του ΤΥΠΑΤΕ . Ποιος είναι ο στόχος σας;;

Τέτοια «κατάντια» δεν την περιμέναμε!

5)      Όσο για το «ότι η ένταξη στον ΕΟΠΥΥ, σημαίνει μη κάλυψη στο διηνεκές», θα έπρεπε την ερώτηση  να την υποβάλλετε πρώτα στον εαυτό σας. Άλλωστε εσείς ανοίξατε το δρόμο για τον ΕΟΠΥΥ.

6)      Σχετικά με το  « γιατί δεν έχουν πει ούτε κουβέντα για τις πραγματικές ευθύνες της δραματικής κατάστασης που βιώνουν πρώτα απ’ όλα τα ίδια τα μέλη τους.»

       Η αλαζονεία σας δεν έχει όρια! Γιατί εμείς με σειρά ανακοινώσεών μας και ειδικά  με την Νο.34 /  27/11/2012 ενημερώσαμε λεπτομερέστατα τα μέλη μας επισημαίνοντας και καταλογίζοντας  ευθύνες σε όσους διαχειρίστηκαν το Ταμείο την τελευταία 25ετία.

Ενώ εσείς  διατυμπανίζατε κατά την  κοπή της πίττας του  2010,και δυστυχώς παρουσία τρίτων, ότι «δεν θ’ αυξήσετε τις  εισφορές,   δεν θα μειώσετε τις  παροχές»  και πριν « αλέκτωρ  λαλήσει τρις» ,  μας φέρατε τη S.Re και το εκτελεστικό της Healthwatch s.a για να «επιβεβαιώσουν» την χρεωκοπία του Ταμείου! Αλήθεια, γιατί εξακολουθούν να παραμένουν ακόμα  αναπάντητα τα ερωτηματικά για τη σύμβαση με την S.Re  που από κοινού οι δύο Σύλλογοι των Συνταξιούχων υπέβαλλαν στον ΤΥΠΑΤΕ , με το 122/3589/13-9-11 έγγραφό τους;

     Μας οδηγήσατε στο Φίληρο!!! . όπου θα βρίσκαμε το «βάλσαμο» της θεραπείας κάθε νόσου και μ………!

7)      Οι  «παραινέσεις » σας  προς τους Συνταξιούχους , θυμίζουν «κροκοδείλια δάκρυα » οι δε «εντολές σας » προς τους εν ενεργεία Συναδέλφους – δηλαδή τους πρώην υπαλλήλους ΑΤΕ και τώρα Πειραιώς , μονο θυμιδία προκαλούν!

8)      Οι  Συνταξιούχοι δεν έχουν «ούτε στενά προσωπικά συμφέροντα, ούτε κομματικές προτιμήσεις  » «τα παραμάγαζα και οι παρατάξεις , είναι χαρακτηριστικά της παράταξής σας .» Όσο για τους « κανιβαλισμούς που καλλιεργούν οι Διοικήσεις των Συλλόγων μας » τους αφήνουμε στην κρίση των συναδέλφων-συνταξιούχων !!

9)      Αλήθεια, εσείς δεν καταψηφίσατε την πρόταση για συμβιβασμό  του Ταμείου Προνοίας για την καταβολή 80%  για όσους  έχουν δικαστικές αποφάσεις;

Αυτό λοιπόν είναι το ενδιαφέρον σας για εμάς τους Συνταξιούχους; Αναρωτηθήκατε ποιος αλήθεια θα πληρώσει τη ζημιά στο Ταμείο Πρόνοιας από τους τόκους και τα δικαστικά έξοδα που οι απανωτές δικαστικές αποφάσεις επιβάλουν; Ελπίζουμε να βρεθούν κάποιοι αρμόδιοι να το ερευνήσουν