ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-02-2013

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Από τη «γνωστή παράταξη των Συνταξιούχων» προς τη «γνωστή παράταξη του ΤΥΠΑΤΕ »,  που το μόνο που ξέρει είναι να επιρρίπτει τις δικές της ευθύνες σε «μια χούφτα Συνταξιούχων»!!

Συνάδελφοι,

Όπως όλοι γνωρίζετε εμείς οι συνταξιούχοι «φταίμε για όλα». Γιατί το Ταμείο Υγείας χρεοκόπησε , γιατί  γίνονται περικοπές στις συντάξεις και κυρίως στις αποδοχές των τέων συναδέλφων μας που τώρα «υπηρετούν» την Πειραιώς  και τέλος γιατί ….. ο καιρός «χαλάει»!!!

Η πολιτική αυτή υποδαυλίζεται από την παράνομη διοίκηση του Ταμείου Υγείας που εξακολουθεί να διαφεντεύει τις τύχες μας, αντί να πάει στην Πειραιώς και να καθίσει στο «γκισέ», όπου θα μάθει «πόσα απίδια πιάνει ο σάκος»!!

Ζητάει χρήματα να καλύψει τις υποχρεώσεις του Ταμείου που αυτή δημιούργησε και αρνείται  να καταβάλλει τις δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από 11/12/12 στους Συνταξιούχους. Σε αυτούς που καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους, ενώ εξυπηρετεί  στα ιατρεία του ΤΥΠΑΤΕ τους υπαλλήλους της ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Αυτή , λοιπόν, η Διοίκηση, με απύθμενο θράσος αποφασίζει να τροποποιήσει το καταστατικό του Ταμείου καλώντας να ψηφίσουν οι τέως συνάδελφοι μας και τώρα υπάλληλοι της Πειραιώς!

Αλήθεια !! Τι θράσος !

Όλη αυτή η ιστορία, θυμίζει την λαϊκή φράση «γάτος …………… γάτος σκούζει»!!

Καλούνται , λοιπόν, να ψηφίσουν. Ποιοι.. οι υπάλληλοι της Πειραιώς για την δική μας τύχη.

Η παράνομη Διοίκηση, αγνοώντας το καταστατικό που ορίζει σαφέστατα, ποιοι είναι μέλη του Ταμείου Υγείας, το «ποδοπατάει»  και αποφασίζει για την τύχη μας!

Το καταστατικό είναι σαφές !!

Για να είναι κάποιος μέλος, πολύ δε περισσότερο διοίκηση, πρέπει «να είναι υπάλληλος της ΑΤΕ αλλά ταυτόχρονα και οικονομικά ενήμερος, δηλ. να πληρώνει τις εισφορές του »

Καμία από τις προϋποθέσεις αυτές δεν πληρούται !

Εύλογα, θα ρωτήσετε!! Και σεις τι κάνετε;;

 

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 27/07/2012

 

1)            27/07/2012 : Τηλεγράφημα διαμαρτυρίας στην Κυβέρνηση για το κλείσιμο της    Τράπεζας

2)            Εξώδικα προς όλα τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία για ΙΚΑ – ΕΤΑΜ –ΤΥΠΑΤΕ – ΕΤΑΤ για την προστασία των Ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων (αναγγελία στον εκκαθαριστή).

3)            Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειωδικών για το κλείσιμο της Α.Τ.Ε και τις επιπτώσεις στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

 

 

ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

1)            Επιστολή στον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων.

2)            Επανειλημμένες, απανωτές παραστάσεις των δύο Συλλόγων στους εκπροσώπους της Κυβέρνησης για τη λύση του θέματος της υγειονομικής περίθαλψης των Συνταξιούχων.

3)            Επιστολή στην κυβέρνηση να λύσει το θέμα . Κατηγορηματική δήλωση εκπροσώπου της κυβέρνησης πως ένα  θα είναι το Ταμείο Υγείας για όλους τους Έλληνες , ο ΕΟΠΥΥ.

4)            Κοινό πρακτικό των δύο Συλλόγων Συνταξιούχων για ένταξή μας στον ΕΟΠΥΥ συντεταγμένα ( μονάδα Υγείας.πολυιατρεία, γιατρούς κ.λ.π.)

5)            Απάντηση του ΕΟΠΥΥ πως δρομολογεί την διαδικασία για την ένταξή μας.

6)            Παρέμβαση του κυρίου Στάμου για μπλοκάρισμα της διαδικασίας ένταξής μας στον ΕΟΠΥΥ.

7)            Ευχαριστήρια επιστολή των δύο Συλλόγων Συνταξιούχων στον ΕΟΠΥΥ με παράλληλη διευκρίνηση πως το Δ.Σ του ΤΥΠΑΤΕ  δεν νομιμοποιείται να αποφασίζει για τους συνταξιούχους (είναι πλέον υπάλληλοι της Τράπεζας Πειραιώς).

8)            Εξώδικο στο ΤΥΠΑΤΕ πως αν εισπράξει οποιοδήποτε ποσό από την Τράπεζα Πειραιώς , οφείλει να εξοφλήσει μόνο τις δαπάνες, φάρμακα κ.λ.π. των συνταξιούχων που είναι οι μόνοι που πληρώνουν εισφορές διαφορετικά την επομένη θα λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη.