ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΑΤΠΕΑΤΕ

Σας έχουμε ενημερώσει επανειλλημένα ότι δικαιούχοι των περιουσιών των Ταμείων μας είναι όλοι ανεξαιρέτως οι συνάδελφοι, γιατί όλοι συνέβαλαν με τις εισφορές τους ώστε να δημιουργηθούν οι περιουσίες αυτές.

Μετά το κλείσιμο της Τράπεζας πολλές φορές τονίσαμε και διαμαρτυρηθήκαμε έντονα προς όλους εκείνους που επέμεναν να εφευρίσκουν μέλη για τα Ταμεία μας, με αδικαιολόγητα και μη προβλεπόμενα κριτήρια και χωρίς να πληρούνται οι όροι που προβλέπουν τα καταστατικά. 

Το ευτράπελο και αστείο της υπόθεσης είναι ότι με άλλα κριτήρια ανακαλύπτονται και ονομάζονται μέλη στο ΕΛΕΜ και με άλλα στο ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ανάλογα με την εξυπηρέτηση των εκλογικών τους στόχων.

Πρέπει να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της εκλογών για την διατήρηση της καρέκλας τους, ώστε αυθαίρετα και προκλητικά να αποφασίζουν για όλα και για όλους μας και λογαριασμό να μη δίνουν.

Δεν υπάρχουν πλέον μέλη, υπάρχουν μόνο δικαιούχοι των περιουσιών και θα έπρεπε αναλογικά και δίκαια ο καθένας να διεκδικεί να πάρει το ποσό που δικαιούται. 

Για δίκαιη και ισότιμη διανομή θα έπρεπε να έχει προηγηθεί αναλογιστική μελέτη, με όρους και προϋποθέσεις  που θα είχαν προκαθοριστεί και προσυμφωνηθεί από όλους.

Οι Σύλλογοι Συνταξιούχων πρότειναν στις Διοικήσεις και των δύο Ταμείων (ΕΛΕΜ και ΠΡΟΝΟΙΑΣ) την διανομή των περιουσιών με αναλογιστική μελέτη σε όλους τους δικαιούχους.

Δυστυχώς αντί να γίνει αυτό προτίμησαν την καταστρατήγηση του καταστατικού του κάθε Ταμείου, την παρερμηνεία δικαστικών αποφάσεων και την λήψη ευκαιριακών αποφάσεων για εξυπηρέτηση ορισμένων.

Στο ΕΛΕΜ το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας κατασπαταλήθηκε σε αλλότριους σκοπούς, όπως πληρωμή χρεών του Ταμείου Υγείας σε νοσοκομεία και κλινικές, διατήρηση του ανύπαρκτου κλάδου υγείας και μεγάλου αριθμού υπαλλήλων (χωρίς να έχουν απολύτως καμμιά απασχόληση και χωρίς να έχουν κανένα αντικείμενο εργασίας), για αλόγιστα διαχειριστικά έξοδα και πολλές άλλες αδικαιολόγητες σπατάλες.

Στο Ταμείο ΠΡΟΝΟΙΑΣ βλέπουμε καθημερινά να καταγγέλλονται από την εξελεγκτική επιτροπή του Ταμείου και από διάφορα νυν και πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ως επίσης και από την πλειοψηφία των δικαιούχων Συναδέλφων, αυθαιρεσίες με επιλογές επιλεκτικές και άδικες, με μη νόμιμες καταβολές, με μη δίκαιη και ισόνομη διανομή της περιουσίας σε όλους.

Σε καμμιά περίπτωση δεν υπάρχει δικαιοσύνη και ίση μεταχείριση. Η πλειοψηφία της Διοίκησης λειτουργεί καθημερινά  αντικαταστατικά, παράνομα και σε βάρος των συμφερόντων και των δικαιωμάτων πολλών συναδέλφων. Σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί και υπέρ ξένων συμφερόντων, όπως στη τροποποίηση της σύμβασης μίσθωσης του κτιρίου της Κριεζώτου και τη δικαστική διεκδίκηση αυτού.

Η στάση τους προς τους Συλλόγους είναι αδιάλλακτη και συνεχώς συμπεριφέρονται με τρόπο αντιδημοκρατικό, απαξιωτικό και αδικαιολόγητα εχθρικό. 

Βέβαια θα προτιμούσαν να μην υπάρχουν οι Σύλλογοι που ενημερώνουν τους Συναδέλφους, ώστε τότε ελεύθερα και χωρίς αντίλογο και καμμιά κριτική, να υπάρχει μόνο αδιαφάνεια και μυστική, επιλεκτική, παραγοντίστικη και ρουσφετολογική  λειτουργία. Γι αυτό και προτρέπουν τους συναδέλφους να διαγραφούν, ώστε να διαλυθούν οι Σύλλογοι και να είναι τελείως ανεξέλεγκτοι.

Επί ενάμιση χρόνο τώρα μοιράζουν πεντοχίλιαρα σε άλλους τέσσερα, σε άλλους τρία, σε άλλους δύο, σε άλλους ένα και στους πολλούς κανένα, με πλήρη αδιαφάνεια και χωρίς καμμιά ενημέρωση στους περισσότερους συναδέλφους. Μια εργασία που έπρεπε να ολοκληρωθεί σε ένα μήνα, συνεχίζεται επιλεκτικά επί ενάμιση χρόνο και θα συνεχίζεται μέχρι τις εκλογές για ψηφοθηρικούς λόγους.

Μετά την κατάθεση των ασφαλιστικών της εξελεγκτικής επιτροπής, εξαγοράζουν κάθε εξουσιοδότηση παρέμβασης με πεντοχίλιαρο, πιστεύοντας ότι έτσι θα αποφύγουν τον έλεγχο και θα ξεγελάσουν τους συναδέλφους να τους ξαναψηφίσουν, ώστε να συνεχίσουν την εξυπηρέτηση των ξένων χοντρών συμφερόντων. 

«ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΟΠΩΣ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ», αυτό ας προβληματίσει όλους τους συναδέλφους…..

Οι συνάδελφοι που εξαναγκάζονται σήμερα- όπως μας καταγγέλουν οι ίδιοι- να δίνουν εξουσιοδότηση, το κάνουν γιατί εκβιάζονται με το πεντοχίλιαρο που το έχουν ανάγκη. Όλοι δηλώνουν ότι έχουν καταλάβει πλέον τι ακριβώς γίνεται και μακάρι όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή να ακούσουν τη συνείδηση τους και να σεβαστούν τους αδικημένους συναδέλφους τους.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε αίτηση  για εγγραφή σας ως μέλος- δικαιούχος της περιουσίας του Ταμείου, γιατί όλοι μας, νεότεροι και παλαιότεροι, έχουμε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που ορίζει το καταστατικό.

Ζητούμε να είμαστε όλοι δικαιούχοι της περιουσίας, να συμμετέχουμε στη λήψη των αποφάσεων και στις διαδικασίες του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Μέλη έτσι όπως αυθαίρετα ορίστηκαν και αποφασίζουν σήμερα για όλους μας, σύμφωνα με το καταστατικό δεν υπάρχουν.

Την συνημμένη αίτηση πρέπει να τη συμπληρώσετε , να υπογράψετε, να θεωρήσετε το γνήσιο της υπογραφή σας ( στα ΚΕΠ ή Αστυνομία ) και στη συνέχεια να την  αποστείλετε στο Τ. Πρόνοιας με κούριερ (επειδή δυστυχώς δεν λειτουργούν τα email του Τ. Πρόνοιας).

Παράλληλα στείλτε αντίγραφο στο Σύλλογό μας στο email: info@pasysyate.gr η στο fax:  210-3250667.

Τα παραπάνω να σταλούν μέχρι 10/11/2020 το αργότερο.

ΑΙΤΗΣΗ-ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΣΤΟ-ΑΤΠΕΑΤΕ.