ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΕΜ 23.5.2016

Ανακοίνωση

Αθήνα 23/5/2016

ΕΚΤΑΚΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΕΜ

Συνάδελφοι,

Την 12/5/2016 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου μας.

Με χαρά μας είδαμε να συμμετέχουν 90 συνάδελφοι από την περιφέρεια.

Κυρίαρχο θέμα των συζητήσεων ήταν το έκτακτο οικονομικό βοήθημα που μοίρασε από τα αποθεματικά του ΕΛΕΜ το Δ.Σ του ΤΥΠΑΤΕ και η Δ.Ε του ΕΛΕΜ, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ταμείου Υγείας, σε όσους συναδέλφους συνταξιοδοτήθηκαν από το έτος 2001 και έπειτα.

Η απόφαση της Γ.Σ του ΤΥΠΑΤΕ της 2/4/2016 προβλέπει να χορηγηθεί το δικαιούμενο βοήθημα και σε όσους δεν το έχουν πάρει.

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσή μας είναι: Το προεδρείο του Συλλόγου μας σε συνεργασία με το προεδρείο του άλλου Συλλόγου Συνταξιούχων να επιδιώξει διάλογο με τη Δ.Ε του ΕΛΕΜ, ώστε να εξευρεθεί λύση όσον το δυνατόν νωρίτερα για δικαίωση όλων των Συνταξιούχων.

Ως προς το άρθρο 97 του τελευταίου πολυνομοσχεδίου που αφορά τις περικοπές των κύριων και επικουρικών μας συντάξεων μελετάται από τους νομικούς μας προκειμένου να καθοριστούν οι ενέργειες που θα πρέπει να κάνουν οι Σύλλογοι περαιτέρω.

Κάθε άλλη θέση και άποψη που κυκλοφορεί για το «βοήθημα» τηλεφωνικά και με έντυπα, από οποιονδήποτε, δεν εκφράζει τη βούληση της Γενικής Συνέλευσης της 12/5/2016 είναι εκ του πονηρού και αποσκοπεί στην παραπληροφόρηση και παραπλάνηση των συναδέλφων, που δεν παρευρέθηκαν στην Γενική Συνέλευση και το σπουδαιότερο δυσκολεύει την όσο το δυνατό νωρίτερα επίλυση του θέματος.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑ.ΣΥ.ΣΥ.ΑΤΕ

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ                             ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ