ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 44

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝ/ΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ    ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2 – 8ος όροφος –Τηλ.210/ 3212732 – 3250540 –FAX 210/3250667

Ηλεκτρονική διεύθυνση : www.pasysyate.gr e-mail: info@pasysyate.gr

10561 ΑΘΗΝΑ

 

 

Αθήνα, 1/11/17

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 44

    Συνάδελφοι,

Μετά την εγκληματική πώληση και διάλυση της ΑΤΕ, όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτή προσλήφθηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς και ασφαλίστηκαν στο ΤΑΥΤΕΚΟ, οι δε συνταξιούχοι της  ασφαλίστηκαν στο ΙΚΑ.  Από τότε υγειονομική περίθαλψη σε όλους παρέχει ο ΕΟΠΥY, όπου και καταβάλλονται οι εισφορές.

Επομένως το Ταμείο (ΤΥΠΑΤΕ), από 27/7/2012 δεν έχει ασφαλισμένους, δεν έχει έσοδα και έτσι ο κλάδος υγείας έμεινε ανενεργός.

Ενεργός με κεφάλαια και ακίνητη περιουσία υπάρχει μόνο ο λογ/σμός του ΕΛΕΜ, που δημιουργήθηκε από τις εισφορές επικούρησης εργοδότη και εργαζομένων που διορίστηκαν μέχρι 31-12-2004, χωρίς να αναμιγνύεται με τους λοιπούς λογ/σμούς του Ταμείου.

Σύμφωνα με το καταστατικό, αλλά και όπως προβλέπεται από τη δικαστική απόφαση 248/15 του ειρηνοδικείου Αθηνών, η περιουσία αυτή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς, πέραν της συμπληρωματικής επικούρησης. Οι δε διαχειριστές είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι για την προστασία της.

Το μέχρι σήμερα Διοικητικό Συμβούλιο κατασπατάλησε την περιουσία σε σκοπούς πέραν αυτού που προβλέπεται και κυρίως για τις πληγές και αμαρτίες της κακοδιαχείρισης του κλάδου υγείας.

 Εξόφλησε παράνομα και καταχρηστικά με τα αποθεματικά του ΕΛΕΜ, δαπάνες υγείας και χρέη προς νοσηλευτικά ιδρύματα.

Ενώ όλοι οι ασφαλιστικοί οργανισμοί, όποιες οφειλές έχουν προς τα νοσοκομεία και κλινικές τις τακτοποιούν καταβάλλοντας μόνο το 40-50% αυτών, οι διαχειριστές του ΤΥΠΑΤΕ, αυτοί οι φωστήρες, γαλαντόμοι και με αδιαφανείς διαπραγματεύσεις κατέβαλαν έως και το 90% των χρεών του Ταμείου, πάντα βέβαια με τα χρήματα του ΕΛΕΜ. Σοβαρό θέμα προς διερεύνηση.

Αφού απέλυσαν όλους τους υπαλλήλους καταβάλλοντας υπέρογκες αποζημιώσεις στη συνέχεια επαναπροσέλαβαν άμεσα και με μεγάλους μισθούς 20 από αυτούς. Ανανεώνουν συνεχώς τέσσερα χρόνια μέχρι σήμερα τις συμβάσεις τους και τους διατηρούν χωρίς να παρέχουν καμμιά απολύτως υπηρεσία και χωρίς να έχουν κανένα αντικείμενο εργασίας, και βέβαια πάντα με τα χρήματα του ΕΛΕΜ.

Τώρα για να τους ξαναπολύσουν, θα πρέπει να τους αποζημιώσουν εκ νέου και πάλι με χρήματα του ΕΛΕΜ.

Αδιαφόρησαν εγκληματικά και δεν ασχολήθηκαν καν με τη συντήρηση και εκμετάλλευση των ιατρείων και του ιατρικού εξοπλισμού, με αποτέλεσμα να έχουν φθαρεί από τη μη συντήρησή τους και να έχουν απαξιωθεί τελείως από τη μη χρησιμοποίησή τους. Στόχευαν μόνο στα αποθεματικά του ΕΛΕΜ.

Οι παραλείψεις και η απραξία τους είναι αδικήματα και θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες.

Εξ άλλου αναμένουμε από τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, όπου προσφύγαμε με μηνυτήρια αναφορά, να αποφασίσει για το αίτημα διαχειριστικού ελέγχου.

Διενήργησαν και πάλι εκλογές με νέες εξαγγελίες, όπως την επαναλειτουργία των απαξιωμένων πολυιατρείων, ως επίσης και την μετατροπή του ΕΛΕΜ σε επαγγελματικό ταμείο για παροχές υπέρ των εν ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

Στις εκλογές αυτές, εκλογές παρωδία, μεθοδεύτηκαν παραλείψεις, απαράδεκτες διαδικασίες, μη δημοκρατικές συμπεριφορές και προσχηματικές αντιδράσεις των υπευθύνων της Διοίκησης του Ταμείου, ως επίσης και των τριών μελών της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής, ώστε να δημιουργούν μόνο προβλήματα, να παρακωλύουν και να μη διευκολύνουν, όπως είχαν υποχρέωση, την ομαλή λειτουργία της ψηφοφορίας.

Έφθασαν στο σημείο να στείλουν επιλεκτικά σε ορισμένα και όχι σε όλα τα καταστήματα εκλογικό υλικό συνταξιούχων, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν πολλοί συνάδελφοι και στο τέλος να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΑΤΕ διαμαρτυρήθηκε έντονα για τα προβλήματα που δημιούργησαν με τις καθυστερήσεις αποστολής υλικού και τις πάρα πολλές ελλείψεις, είτε ξεχνώντας ψηφοδέλτια, είτε καταστάσεις μητρώου μελών, είτε και τα δύο. Προέβαλαν δε αστείες δικαιολογίες, αλλά πάντα με υπεροπτικό ύφος !!!!!!

Ο Σύλλογός μας (ΠΑ ΣΥ ΣΥ ΑΤΕ) κατήγγειλε την Γενική Συνέλευση και τις εκλογές ότι είναι παράνομες. Συγκέντρωσε δε πολλά και χρήσιμα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία θα προσκομίσει στο δικαστήριο όταν θα εκδικαστεί η καταγγελία.

Χθες με ανακοίνωσή της η συσπείρωση, που είχε την τελευταία τριετία την προεδρεία του ΤΥΠΑΤΕ και την κύρια ευθύνη για τη λεηλασία και το “πλιάτσικο” των αποθεματικών του ΕΛΕΜ, κατά τη προσφιλή της τακτική, κατηγόρησε τους πάντες και τα πάντα με ψέματα και συκοφαντίες.

Η απάντησή μας είναι ότι: ” κι αλευρωμένος να ´ναι ο ποντικός η γάτα τον γνωρίζει.”

                                              ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝ/ΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝ/ΧΩΝ ΑΤΕ

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ                             ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ