ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.

Μετά τους «λαγούς» και τα «παπαγαλάκια» που είχαμε μέχρι σήμερα, εμφανίστηκαν ξαφνικά στο προσκήνιο και οι «σχολιαστές», δήθεν ειδήμονες και γνώστες της κατάστασης, που καταθέτουν απόψεις και διαστρεβλώνουν την αλήθεια, είτε από άγνοια, είτε για να προκαλέσουν πλήρη σύγχυση στους συναδέλφους.

Οι «σχολιαστές» αυτοί οδηγούν ηθελημένα τους συναδέλφους σε λανθασμένο συμπέρασμα, χωρίς να διατυπώνουν ρητά αυτό το συμπέρασμα, αποκρύπτοντας πληροφορίες που θα φανέρωναν την αλήθεια.

Με το ψέμα και τη παραπλάνηση επινοούν και παρουσιάζουν γεγονότα που δεν ισχύουν και αρνούνται γεγονότα που ισχύουν, δηλαδή παρουσιάζουν χωρίς ειλικρίνεια τα πραγματικά γεγονότα. Αν προστεθεί και η προπαγάνδα του κάθε άσχετου «σχολιαστή» και η άγνοια που κυριαρχεί στο χώρο μας, τότε το κοκτέιλ που φτιάχνεται είναι πολύ νόστιμο και καταναλώνεται εύκολα και ευχάριστα από πολλούς αγαθούς, αφελείς και καλοπροαίρετους.

Ο Σύλλογος από την πρώτη στιγμή με διαφάνεια και ειλικρίνεια εμφάνισε και ανέλυσε όλη τη δημιουργηθείσα κατάσταση στο Ταμείο Πρόνοιας, παρουσίασε την αποσιώπηση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων, αποκάλυψε τη διαστρέβλωση και όλες τις μορφές της παραπλάνησης και της ψευδολογίας.

Χωρίς περικοκλάδες, λοιπόν, θα καταγράψουμε όσα παρατηρούνται και λέγονται, όσα συνέβησαν και ελέχθησαν στη Συνέλευση «φιάσκο» της Θεσσαλονίκης και όσα βρίσκονται σε αντιδιαστολή με την αλήθεια, για να αποθεώσουν τη κάθε λογής μπούρδα:

1)Θα ξεκινήσουμε με την καταγγελία της Συνέλευσης που έγινε από το Σύλλογο μας.
Με ανακοίνωση μας ενημερώσαμε πολύ νωρίτερα ότι δεν συμφωνούμε με την πραγματοποίηση της έκτακτης συνέλευσης στη Θεσσαλονίκη για τους εξής λόγους:
α)Με εγκύκλιο του Υπουργείου της 3-6-2020 απαγορεύονται οι συνελεύσεις Σωματείων έως 30-9-2020, όταν η πρόσκληση απευθύνεται σε περισσότερα από 150 άτομα(το Ταμείο δηλώνει ότι αριθμεί 1800). Ο λόγος της καταγγελίας ήταν για υγειονομική προστασία των μελών μας συναδέλφων και για την τήρηση της νομιμότητας, που αγνοεί πάντοτε αυτή η Διοίκηση.
β)Στη συνέλευση κανένα δικαίωμα δεν χρειαζόταν έγκριση, αφού ήδη είχαν εγκριθεί με προηγούμενες αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης και Διοικητικού Συμβουλίου και συγχρόνως είχε ξεκινήσει και είχε πραγματοποιηθεί η πληρωμή στους περισσότερους.
γ)Θα πρέπει άμεσα να γίνει απολογιστική συνέλευση για να απολογηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο για τα πεπραγμένα του και όχι έκτακτη χωρίς να υπάρχει κανένα σοβαρό θέμα για συζήτηση. Θεωρούμε ως μοναδικό σοβαρό θέμα τη τροποποίηση της σύμβασης του κτιρίου, που όμως είχε υπογραφεί ήδη από τη Διοίκηση παράνομα. Άλλωστε και τώρα δεν έγινε σχεδόν καμμιά συζήτηση και δεν έγινε και ψηφοφορία για να υπάρξει τυπική τουλάχιστον έγκριση της από την Συνέλευση. Η πρόεδρος αναλώθηκε μόνο σε ένα κατηγορητήριο κατά του προέδρου της επιτροπής μηχανικού κ. Ρίζου, χωρίς τουλάχιστον να καταδεχτεί να διαβάσει και την επιστολή- παραίτηση, για να ακουστεί και η δική του θέση.

2)Ανακοινώθηκε στη Συνέλευση ότι εφαρμόζεται η ισονομία και η ίση μεταχείριση. Ας απαντήσουν λοιπόν στους συναδέλφους πως εννοούν την ίση μεταχείριση, όταν ακόμα δεν έγινε αναγνώριση πέντε ετών σε όλους, όταν δεν πληρώθηκαν οι χρηματαποστολές και οι υπερωρίες σε όλους τους συναδέλφους και όχι μόνο στους φύλακες, όταν δεν πληρώθηκε η διαφορά προ μειώσεων σε όλους. Ας απαντήσουν πως εννοούν την ισονομία, όταν σε πολλούς εκλεκτούς πλήρωσαν ήδη τα δικαιώματα και στους υπόλοιπους κοινούς θνητούς δεν ενημερώνουν υπεύθυνα και επίσημα αν θα πληρώσουν και ποιούς; Το μόνο που ανακοινώνουν και εκβιάζουν είναι ότι θα ζητήσουν να αποσυρθούν οι αγωγές για άλλα άσχετα δικαιώματα. Πως τολμούν να μην πληρώνουν το δικαίωμα των δώρων και των επιδομάτων σε όλους, όπως πλήρωσαν και το δικαίωμα προ μειώσεων; Πως τολμούν να ζητούν την παραίτηση από την αγωγή άλλου δικαιώματος, όταν μάλιστα πλήρωσαν παράνομα και μη δικαιούχους που δεν το προβλέπει το καταστατικό και η μεταβατική διάταξη του άρθρου 24, δηλαδή αυτούς που διορίστηκαν μετά την 31-12-1992; Νομίζουν ότι διαχειρίζονται δική τους περιουσία;

3)Αναφέρθηκε από την πρόεδρο του Ταμείου ότι ο κ. Παπαϊωάννου κατήγγειλε τη Συνέλευση. Η αναφορά της δεν ήταν ακριβής, γνώριζε ότι τη συνέλευση την κατήγγειλε ο σύλλογος.
Η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου αντιλαμβάνεται την ίση μεταχείριση με περίεργο και ανεπίτρεπτο τρόπο. Με αυτούς που δεν έχουν πληρωθεί ακόμα, για το δικαίωμα προ μειώσεων, είναι και ο πρόεδρος μας κ. Παπαϊωάννου. Και μην προσπαθήσουν να δικαιολογηθούν με την αγωγή που κατέθεσαν οι δύο Σύλλογοι, γιατί ήδη έχουν πληρωθεί μέλη που συμμετέχουν στα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων. Με την ενέργεια αυτή φαίνεται ξεκάθαρα ότι ορισμένοι καταλαμβάνοντας θεσμικές και υπεύθυνες θέσεις, «καβαλούν καλάμι» και λειτουργούν με εμπάθεια και αχαριστία……ο νοών νοείτω….!

4)Το δικαίωμα του παλαιού καταστατικού με το οποίο όλοι σήμερα διεκδικούν πληρωμή 5000 και αναγνώριση του 80% του δικαιώματος, ετέθη για πρώτη φορά το 2019 από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων ΑΤΕ. Αν και στην αρχή αμφισβητήθηκε με μανία από όλους τους υπεύθυνους, στο τέλος έγινε δεκτό με πανηγυρικό τρόπο και σήμερα έχει γεμίσει ο τόπος με «επαΐοντες» που θέλουν να οικειοποιηθούν τη πατρότητα του δικαιώματος και να καρπωθούν τη δόξα και το χειροκρότημα των δικαιούχων. Κανένα πρόβλημα για το Σύλλογο, του αρκεί που δικαιώθηκαν έστω και μερικώς οι συνάδελφοι. Φέρουν όμως μεγάλη ευθύνη όλα τα Διοικητικά Συμβούλια από το 2009 και μετά που δεν αντελήφθησαν η δεν θέλησαν να κάνουν γνωστό το δικαίωμα αυτό σε όλους τους Συναδέλφους, για να έχει υπολογιστεί από την αρχή το εφάπαξ σύμφωνα με τη μεταβατική διάταξη του άρθρου 24. Έτσι δεν θα φθάναμε σήμερα σε αγωγές, σε ανθρωποφαγία και σε όλα τα άλλα κωμικοτραγικά που έχουν συμβεί και μάλιστα μεταξύ συναδέλφων.

5)Τελευταία αναφέρθηκε και αναφέρεται συνέχεια ότι εξ αιτίας των συναδέλφων που αποχώρησαν μέχρι 27-7-2012, οφείλει το Ταμείο χρήματα στην εκκαθάριση. Όλοι αυτοί οι συνάδελφοι στους οποίους αναφέρονται δεν έχουν πάρει εφάπαξ από το Ταμείο, σύμφωνα με το άρθρο 127 του οργανισμού της Τράπεζας. Αν το θέτουν έτσι ας χορηγήσει λοιπόν το Ταμείο στους συναδέλφους αυτούς το εφάπαξ που δικαιούνται και θα το επιστρέψουν άμεσα οι ίδιοι στην εκκαθάριση. Μήπως πιστεύουν ότι δεν έπρεπε όταν αποχώρησαν από τη Τράπεζα να πάρουν το εφάπαξ τους, για το οποίο κατέβαλαν συνεχώς τις εισφορές τους;

6)Το 2018 στη Συνέλευση του Πανελληνίου Συλλόγου με όμοφωνη απόφαση των μελών της Συνέλευσης, διεγράφησαν ενισχύσεις που χορηγήθηκαν σε 8 μέλη νόμιμα και σύμφωνα με ισχύουσα καταστατική διάταξη. Μέσα στα οκτώ μέλη ήταν και η σύζυγος του προέδρου μας και όλοι σχεδόν γνωρίζετε ότι είχε προσβληθεί από την επάρατο και το 2016 κατέληξε. Το γεγονός αυτό η αξιότιμη πρόεδρος του Ταμείου Πρόνοιας κ. Γιαννοπούλου, ήλθε στη Συνέλευση του 2019, δηλαδή μετά από ένα χρόνο, να το καταγγείλει. Στη προηγούμενη Συνέλευση του 2018, που πήρε την απόφαση για τη διαγραφή, ήταν παρούσα και ψήφισε την πρόταση χωρίς να καταθέσει κάποια ένσταση. Στη Συνέλευση της Θεσσαλονίκης η αξιότιμη πρόεδρος κ. Γιαννοπούλου αντίθετα, επέδειξε ευαισθησία και «δάκρυσε» ανακοινώνοντας ότι με χρήματα του Ταμείου Πρόνοιας και μάλιστα χωρίς νόμιμη διαδικασία, ενίσχυσε συνάδελφο που είχε άμεση ανάγκη για λόγους υγείας. Η διαφορετική αντιμετώπιση και η εμπάθεια είναι φανερή, όπως και ο μη σεβασμός σε νεκρή συνάδελφο της. Επίσης πριν λίγες μέρες, δηλαδή μετά 4 χρόνια από το θάνατο της συζύγου του προέδρου, η αξιότιμη κ. Σαλονίκη- φίλη της προέδρου- με ανάρτηση της στο διαδίκτυο ζήτησε εξηγήσεις καταγγέλλοντας την καθ´όλα νόμιμη ενίσχυση της νεκρής συναδέλφου. Συγχρόνως για το λόγο αυτό ζήτησε και τη διαγραφή της από μέλος του Συλλόγου. Αφήνονται και οι δύο στη κρίση των συναδέλφων…..!

7)Μέχρι σήμερα η Διοίκηση του Ταμείου και ο Νομικός Σύμβουλος κατηγορούσαν και πολεμούσαν τις αγωγές των συναδέλφων, κρίνοντας της ως αβάσιμες. Στη Συνέλευση της Θεσσαλονίκης όμως κατάλαβαν ότι δεν είχαν δίκιο και κάλεσαν όσους συναδέλφους δεν έχουν προσφύγει για το δικαίωμα του παλαιού καταστατικού, να καταθέσουν αγωγή και συγχρόνως αίτηση παραίτησης από την αγωγή αυτή, που δεν θα προφτάσει καν να γίνει δικόγραφο. Αν ήθελαν μόνο να τους επιβάλουν την εξωφρενική δήλωση ότι δεν θα έχουν δικαίωμα για 4 χρόνια να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους, όπως επέβαλαν και στους υπόλοιπους συνάδελφους που συνεργάζονται με άλλα δικηγορικά γραφεία, θα μπορούσαν να αρκεστούν μόνο στην υπογραφή του σχετικού ιδιωτικού συμφωνητικού. Αλλά μόνο αυτό δεν σκέφτηκαν…..Γιατί όλη αυτή η περίεργη μεθόδευση; Μήπως για να χρεωθούν οι συνάδελφοι με έξοδα και προμήθειες; Και γιατί η προσέλκυση πελατών γίνεται μόνο από το «συγκεκριμένο» γραφείο; Που βρήκε τα στοιχεία όσων συναδέλφων δεν κατέθεσαν αγωγή και τους στέλνει στοχευμένα επιστολές προσέλκυσης, για μια διαδικασία αχρείαστη; Όλοι οι συνάδελφοι υποψιάζονται τους λόγους!!! Και κάποια άλλη υποψία δυστυχώς υπάρχει και μάλιστα σε βάρος πολλών δικαιούχων που δεν συνεργάζονται με το παραπάνω γραφείο. Οι αγωγές που καθοδηγούνται και υποστηρίζονται από το παραμάγαζο μέσα στο Ταμείο προς στο γραφείο αυτό- κάτι για κουμπαριές και φιλίες ανέφερε η πρόεδρος στη συνέλευση- και που δεν θα προφτάσουν να κατατεθούν τώρα, θα είναι έτοιμες να κατατεθούν χωρίς τον περιορισμό των τεσσάρων χρόνων. ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ!!!!

8)Ποτέ το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Πρόνοιας δεν ενημέρωσε τους δικαιούχους για τις πληρωμές που γίνονται και τις αποφάσεις που λαμβάνονται, ώστε να ενημερωθούν όλοι. Έχουν δημιουργήσει μάλιστα «γκέτο», μια μυστική ομάδα στο διαδίκτυο, μέσω της οποίας ενημερώνουν μόνο τους κολλητούς. Η δικαιολογία τους ότι δεν πρέπει να μάθει ο εκκαθαριστής ήταν κακοστημένο παραμύθι. Η συκοφαντία τους κατά του Πανελληνίου Συλλόγου ότι με τις ανακοινώσεις του παίζει το παιγνίδι του εκκαθαριστή, κατέπεσε παταγωδώς στη Συνέλευση στο πάρκο, όπου οι συζητήσεις και όλα όσα ανακοινώθηκαν ακούστηκαν από τη μισή Θεσσαλονίκη. Είναι καιρός πλέον να σταματήσουν τα ψέματα και οι συκοφαντίες, όλοι οι συνάδελφοι τους πήραν χαμπάρι και γνωρίζουν πολύ καλά τα πεπραγμένα τους και τους σκοπούς τους.

Γράφτηκαν αυτές τις μέρες από διάφορους επιτήδειους μακροσκελή κείμενα εναντίον των συλλόγων. Συνιστούν και προτρέπουν τα μέλη να διαγραφούν από τους Συλλόγους τους και να δημιουργήσουν νέο Σύλλογο. Αν νομίζουν ότι μπορούν να φροντίσουν και να επιλύσουν τα προβλήματα των συναδέλφων καλύτερα από τους σημερινούς υπεύθυνους των συλλόγων, δεν χρειάζεται άλλος σύλλογος. Ας έλθουν να αναλάβουν τον υπάρχοντα σύλλογο και να είναι σίγουροι ότι παράλληλα θα βοηθηθούν σε οτιδήποτε παραστεί ανάγκη. ΙΔΟΥ ΠΕΔΙΟΝ ….ΛΑΜΠΡΟΝ!!!!!

ΓΙΑ ΤΟ Δ Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ