ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 27/7/2012

            ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 27/7/2012

Α. «Χάρισμα» της ΑΤΕ . Επιπτώσεις στα Ασφαλιστικά μας Ταμεία

27/7/2012: Αποστείλαμε τηλεγράφημα διαμαρτυρίας στην Κυβέρνηση (κ.κ Σαμαρά , Βενιζέλο , Κουβέλη) καταγγέλλοντας:  παραβιάζετε το Σύνταγμα , αφού χωρίς διαγωνισμό παραχωρήθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς η ΑΤΕ (άρθρο 106 παρ. 2 του Συντάγματος).

……Για την προστασία των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας κοινοποιήσαμε εξώδικα σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία ΙΚΑ, ΕΤΑΤ, ΤΥΠΑΤΕ, ΕΤΑΜ, ΕΛΕΜ κ.λπ.

Προκειμένου να αναγγελθούν στον εκκαθαριστή της ΑΤΕ.

Αφού συγκεντρώσαμε τα απαραίτητα στοιχεία και εκτιμητήριο για περιουσιακά στοιχεία της ΑΤΕ καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών προκειμένου να γίνει έρευνα για το κλείσιμο της ΑΤΕ και τις επιπτώσεις στα Ασφαλιστικά μας Ταμεία.

Β. ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ  – ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Από 1/8/2012 επιδιώξαμε και μετείχαμε σε επανειλημμένες συσκέψεις στο Υπουργείο Εργασίας για Επίλυση του σοβαρού θέματος της υγειονομικής ασφάλισής  μας.

15 και 22/1/2013 κάναμε παραστάσεις στους αρμοδίους του πρωθυπουργικού γραφείου για να επιληφθούν του θέματος. Μας διαβεβαίωσαν πως «για όλους τους Έλληνες» ένα Ταμείο Υγείας θα υπάρχει πλέον ο ΕΟΠΥΥ. Οπότε και πειστήκαμε πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα να διατηρηθεί το ΤΥΠΑΤΕ, και πως η ένταξή μας στον ΕΟΠΥΥ είναι μονόδρομος. Το Προεδρείο του ΤΥΠΑΤΕ με Νομικίστικα τερτίπια επιχειρούσε και εξακολουθεί να βαυκαλίζετε  για δήθεν παράταση της λειτουργίας του ΤΥΠΑΤΕ για μια πενταετία ακόμη. Ο στόχος τους βέβαια είναι να λεηλατήσουν τα αποθεματικά του ΕΛΕΜ. (εφημερίδες τους και site).

22/01/2013: Οι Σύλλογοί μας σε κοινή σύσκεψη, εκτιμώντας τα νέα δεδομένα, πως η ένταξή μας στον ΕΟΠΥΥ ήταν ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ  , αποφάσισαν και έστειλαν στον ΕΟΠΥΥ  κοινό πρακτικό με επίσημο αίτημα την ένταξή μας στον ΕΟΠΥΥ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ (μονάδες του ΤΥΠΑΤΕ με το προσωπικό, γιατρούς και εξοπλισμό ) με αναδρομική ισχύ από 1/8/2012 ώστε να είναι δυνατόν να πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ τις δαπάνες μας για τα φάρμακα.

Επειδή υπήρχε το ενδεχόμενο να μας ζητούσαν και την συγκατάθεση των μελών μας μέσω σύγκλισης Γενικών Συνελεύσεων, κάτι πολύ δύσκολο και χρονοβόρο, αποφασίσαμε και ζητήσαμε από τους συναδέλφους την δήλωση βούλησης.

4/2/2013: στο διάστημα που μέχρι τότε είχε μεσολαβήσει, το ΤΥΠΑΤΕ είχε συγκεντρώσει συνολικά περίπου 7 εκατομμύρια € έσοδα. 3 εκατομμύρια από το δάνειο του ΕΛΕΜ , 1 εκατομμύριο € από την Τράπεζα Πειραιώς και 2,5 εκατομμύρια  περίπου € από εισφορές συνταξιούχων. Με εξώδικο ζητήσαμε στοιχεία για το που δαπανήθηκαν αυτά τα ποσά και γιατί το Δ.Σ του ΤΥΠΑΤΕ κήρυξε στάση πληρωμών των φαρμάκων  από 14/12/2012. Επίσης τους καλέσαμε  να σταματήσουν να παρέχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη στους εν  ενεργεία πρώην υπαλλήλους ΑΤΕ και νυν Πειραιώς αφού είναι από 6/11/2012 διπλοασφαλισμένοι για ζητήματα υγείας  στο ΤΑΥΤΕΚΩ – ΕΟΠΥΥ και   ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ . Και αυτό επειδή είναι απαράδεκτο να αναλώνονται οι εισφορές των συνταξιούχων για άλλους σκοπούς και οι ίδιοι να στερούνται τα φάρμακά τους. Τους προειδοποιήσαμε πως αν συμβεί κάτι αναπόφευκτο σε συνταξιούχο θα φέρουν ακεραία την ευθύνη γιατί η ιεράρχηση των δαπανών του ΤΥΠΑΤΕ γίνεται κατά την κρίση του Διοικητικού τους Συμβουλίου.

Την 6/2/2013 ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ με επιστολή του μας γνώρισε πως δρομολόγησε τη σχετική διαδικασία ( νομοθετική ρύθμιση ) για την ένταξή μας ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ στον ΕΟΠΥΥ. Το  ΤΥΠΑΤΕ ως γνωστόν είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου Σωματειακής μορφής.

8/2/2013: Ενώ αναμενόταν η ένταξή μας  δυστυχώς ο «Πρόεδρος» του ΤΥΠΑΤΕ κ. Στάμου απέστειλε στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Παπαγεωργόπουλο την 16/8-2-2013 επιστολή λίβελο που σε ιταμό ύφος τον εγκαλούσε γιατί συνδιαλεγόταν με τους Συν/χους για ένταξη  του ΤΥΠΑΤΕ στον ΕΟΠΥΥ χωρίς τη συγκατάθεσή του!!!

Εξαιτίας αυτής της παρέμβασης μπλοκαρίστηκε η ένταξή μας ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ στον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να είμαστε ακόμη ανασφάλιστοι και να πληρώνουμε από την πενιχρή σύνταξή μας τα φάρμακά μας.

15/2/2013: Μπροστά στο ΝΕΟ εμπόδιο οι Σύλλογοί μας αποστείλαμε νέα επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ συνοδευόμενη με γνωμοδοτήσεις  Νομικών , διευκρινίζοντάς του πως το Δ.Σ. του ΤΥΠΑΤΕ «δεν Νομιμοποιείται να αποφασίζει για οτιδήποτε» και επί του προκειμένου για την ένταξη των Συνταξιούχων στο ΕΟΠΥΥ , γιατί είναι υπάλληλοι της Τράπεζας Πειραιώς και δεν είναι πλέον τακτικά μέλη του ΤΥΠΑΤΕ.

Παραμένουν μέχρι τη λήξη της θητείας  στους «ΜΟΝΟ για διεκπεραίωση εργασιών τρέχουσας φύσης του ΤΥΠΑΤΕ » . (Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν μπορούσε το δικαστήριο να διορίσει διοίκηση , αφού το ΤΥΠΑΤΕ είναι Σωματειακής μορφής ).

15/3/2013: Απάντηση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ πως πρέπει να «αρθούν οι μεταξύ μας αντιδικίες », που προέκυψαν με την επιστολή του κ. Στάμου.

2/4/2013: Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εν ενεργεία συναδέλφων (ΣΕΤΑΠ) έδωσε τηλεφωνικά στους κ.κ. Προέδρους Μυλωνά και Γραμματικό τη συγκατάθεσή του και αυτός για ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ένταξη στον ΕΟΠΥΥ. Οπότε στάλθηκε και πάλι από τους δύο Συλλόγους μας κοινή επιστολή στον ΕΟΠΥΥ γνωρίζοντάς  του το νέο στοιχείο και παρακαλώντας τον να επισπεύσει τη διαδικασία ένταξής μας.

16/4/2013: Με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ και μετά από πρόσκλησή του, πραγματοποιήθηκε , σύσκεψη στο γραφείο του. Παρευρέθηκαν οι Πρόεδροι των δύο Συλλόγων μας κ.κ. Μυλωνάς και Γραμματικός , ο Πρόεδρος του ΣΕΤΑΠ και από το ΤΥΠΑΤΕ ο «Πρόεδρος » κ. Στάμου , η «Γ. Γραμματέας» κ. Διαλέτη και ο Πρόεδρος του προσωπικού των εργαζομένων στο ΤΥΠΑΤΕ.  Ο κ. Παπαγεωργόπουλος είπε πως είναι δυνατή η ένταξη ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ αφού πρώτα συγκεντρωθούν στοιχεία από το ΤΥΠΑΤΕ που αφορούν τα οικονομικά και λοιπά δεδομένα αυτού. Όρισε ταυτόχρονα εκπροσώπους του , τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και δύο Νομικούς του να μεταβούν στο ΤΥΠΑΤΕ , όπου σε συνεργασία με το προεδρείο του να συγκεντρωθούν τα στοιχεία και να του τα παραδώσουν αμέσως για τα περαιτέρω.

9/5/2013: Νέα παρέμβαση του «Προέδρου» κ. Στάμου του ΤΥΠΑΤΕ (για λογαριασμό του Δ.Σ. ) προς τον υπουργό εργασίας κ. Βρούτση και κοιν/ση στους : Υπουργό Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτη, Γ.Γ  Υπουργείου Εργασίας κ. Π. Κοκκόρη και Γ.Γ. Υπουργείου Εργασίας κ. Α. Στρατινάκη.  Του υπενθυμίζει ότι: «έχετε μπροστά σας την λύση που είναι η  τροπολογία που έχει κατατεθεί στις 25/4/2013  στην πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ περί αλληλεγγύης  γενεών» και τον προτρέπει να την φέρει για ψήφιση στη Βουλή. Η πρόταση αφορά παράταση λειτουργίας του Ταμείου για μια πενταετία. Δηλαδή , άλλα συμφώνησε με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Παπαγεωργόπουλο και άλλα ζήτησε από τον υπουργό εργασίας.

Κουίζ : παρακαλούμε όποιο συνάδελφο γνωρίζει να μας τηλεφωνήσει ποιος υπάλληλος του ΤΥΠΑΤΕ έφυγε πρόσφατα και πήρε αποζημίωση 140.000 € ; Ενώ οι Συνταξιούχοι περιμένουν πάνω από 6 μήνες να πάρουν τα φάρμακά τους !!