ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ.

Ο τοίχος σιωπής που έχει δημιουργηθεί στο Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας, σύντομα θα γκρεμιστεί και το απόστημα θα σπάσει. Αν όλα όσα καταγγέλλονται συμβαίνουν στη πραγματικότητα, η βόμβα που θα σκάσει θα είναι μεγατόνων!
Οι παχιές αγελάδες και η αδιαφάνεια δεν θα μπορούν να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους, όλα θα βγουν στο φως της δημοσιότητας και ο «κάθε κατεργάρης στο πάγκο του». Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι……!
Αυτές τις μέρες δεχόμαστε πολλά τηλεφωνήματα από συναδέλφους που θέλουν να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.
Δεν έχουν καμμιά πληροφόρηση και ούτε απαντά κανείς στα τηλέφωνα του Ταμείου Πρόνοιας για να τους ενημερώσει σχετικά με τη φορολογική δήλωση και τα ποσά που έλαβαν μέσα στο 2019 από την εξαγορά και από το δικαίωμα προ μειώσεων,καθώς και τα ποσά που κατέβαλαν για την εξαγορά.
Δεν έχουν σταλεί ακόμα στην εφορία για να καταχωρηθούν στους σωστούς κωδικούς τα αφορολόγητα ποσά και οι εισφορές στο ασφαλιστικό ταμείο, ώστε να επωφεληθούν οι συνάδελφοι από τις μειώσεις του φόρου.
Συγκεκριμένα οι περισσότεροι βρίσκονται σε σύγχυση και ανησυχούν, αφού δεν βρίσκουν καμμιά καταχώρηση στη σελίδα τους στο TAXIS, ενώ μερικοί λαμβάνουν οι ίδιοι τις βεβαιώσεις στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται όλα τα ποσά, αλλά και δεν γνωρίζουν τους σωστούς κωδικούς για να τα δηλώσουν.
Είναι τόσο δύσκολο να ενημερώσει το Ταμείο με μια ανακοίνωση όλους τους Συναδέλφους τι ακριβώς γίνεται με το θέμα των φορολογικών δηλώσεων; Γιατί άραγε δεν εστάλησαν τα ποσά αυτά για καταχώρηση απευθείας στην εφορία και ταλαιπωρούνται οι συνάδελφοι με τις βεβαιώσεις που αποστέλλονται στους ίδιους; Μήπως η τακτική αυτή έχει σχέση με τον τρόπο που απεδόθησαν σε μερικούς τα χρήματα; Μήπως επειδή απεδόθησαν με τραπεζική επιταγή και όχι με πίστωση στο Λογ/σμό τους; Είδωμεν….!