«ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΣΕΙ» 22.11.2013

«ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΣΕΙ»

Συνάδελφοι,

Δυστυχώς οι «Διοικούντες» το Ταμείο μετά την 27/7/2012 εξακολουθούν να πορεύονται από αστοχία σε αστοχία και από γκάφα σε γκάφα.

Από ανικανότητα;;;

Α.  1.  Από 19/4/2012 έως και 27/7/2012 ανεξήγητη σιωπή και καμιά ενέργεια για την τύχη   του ΤΥΠΑΤΕ , από το Προεδρείο  του και μέλη του ΣΕΤΑΠ. Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΑΠ μετείχε και αντιπροσώπευε τους εργαζομένους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΤΕ.( που έκρινε και την τύχη της – (απόφαση 38/19-4-2012) και στέρεψε από το ΤΥΠΑΤΕ  εκατομμύρια εισφορών το χρόνο.

 

  1.  Στις 8.2.2013 ο Πρόεδρος του ΤΥΠΑΤΕ ο κ.  Στάμου με την 16/8.2.2013 επιστολή του , προς τον κ. Παπαγεωργόπουλο , σε ύφος ιταμό εγκαλεί τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ,  γιατί «συνδιαλέγεται»  με τους Συνταξιούχους για την ένταξή του ΤΥΠΑΤΕ , στον ΕΟΠΥΥ , χωρίς τη δική του  συγκατάθεση!!…

Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας (παρέμβασης) ήταν το « μπλοκάρισμα» της ένταξής μας  ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ  , στον ΕΟΠΥΥ , με όλα τα επακόλουθα που είναι σ’ όλους σας γνωστά, (χωρίς  φάρμακα, χωρίς  γιατρούς  και νοσοκομειακή  περίθαλψη, σε  7.500 Συνταξιούχους  )

  1. 16/4/2013 Σε κοινή σύσκεψη στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ που μετείχαν οι πρόεδροι των δύο Συλλόγων Συνταξιούχων , ο πρόεδρος του ΣΕΤΑΠ, ο κ. Αμούντζιας  και από το ΤΥΠΑΤΕ , ο «Πρόεδρος» κ. Στάμου, η «Γραμματέας» κ. Διαλέτη και το προεδρείο του Συλλόγου των εργαζομένων στο ΤΥΠΑΤΕ.

Συμφωνήθηκε οι εκπρόσωποι του ΤΥΠΑΤΕ να στείλουν εντός 48 ωρών στον ΕΟΠΥΥ τα οικονομικά στοιχεία που αφορούσαν του ΤΥΠΑΤΕ προκειμένου να μελετηθούν για να γίνει η ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ένταξη στον ΕΟΠΥΥ.

Στάλθηκαν;

  1. Συγκάλεσαν απανωτές  γενικές Συνελεύσεις ανύπαρκτων τακτικών μελών του ΤΥΠΑΤΕ (άρθρα 4 και 30 του Καταστατικού) για να πάρουν αποφάσεις !!! που κατέληγαν σε «φιάσκο λαϊκών συνάξεων».

Β.   1.  Την  1/8/2013 ‘ο,τι δεν κατόρθωσαν οι υπουργοί Εργασίας από το 2007 έως σήμερα, δηλαδή να βάλουν χέρι στα αποθεματικά του ΕΛΕΜ – το κατόρθωσε το Δ.Σ του ΤΥΠΑΤΕ το οποίο  με την απόφαση του Ν10/1-8-2013 ζήτησε να κατατεθεί αίτηση για εκκαθάριση, πιστεύοντας πως τα περιουσιακά στοιχεία του ΤΥΠΑΤΕ – ΕΛΕΜ- ΕΛΑΤ  θα πάνε στο ΣΕΤΑΠ!!!

  1. Την 21/10/2013 Το Υπουργείο Εργασίας με το 4004/30823/1066-21.10.2013 έγγραφό του προς το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ αναφέρει «όπως μας ενημέρωσε το ΤΥΠΑΤΕ με το αριθμ. Πρωτ. 154/17.10.2013 έγγραφό του , με το οποίο μας διαβίβασε το αριθμ. 10/1.8.2013 πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε, κατά  πλειοψηφία , να κατατεθεί αίτηση για δικαστική διάλυση του ΤΥΠΑΤΕ σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του άρθρου 105 Α.Κ και η θέση του σε εκκαθάριση.  Επίσης αποφάσισε να γνωστοποιηθεί προς όλους τους φορείς η πλήρης και μη αναστρέψιμη αδυναμία του ΤΥΠΑΤΕ για παροχή υπηρεσιών υγείας» ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες στον Υπουργό να πάρει τα αποθεματικά του ΕΛΕΜ.

3. Ο Διοικητής του ΕΤΕΑ με το νούμερο 356/5-7-2013 (εξαιρετικά επείγον) έγγραφό του προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση με θέμα : (άμεση ανάγκης ρύθμισης του ζητήματος σχετικά με τα αποθεματικά του ΕΛΕΜ και την  μεταφορά αυτών στο ΕΤΕΑ) προτείνει :

Κατόπιν των ανωτέρω, και λόγω  που επείγοντος χαρακτήρα και της κρισιμότητας της καταστάσεως εν’ όψει  και της προγραμματιζόμενης για την 06.07.2013 Γ.Σ των μελών του ΤΥΠΑΤΕ, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση και τις ενέργειες του Υπουργείου προς διασφάλιση της τύχης της περιουσίας του ΕΛΕΜ

Ο Διοικητης

Αθανάσιος Αθανασίου

 

Συνάδελφοι,

 

Γ.   Ο Σύλλογός μας πιστός στις αρχές του, για πλήρη , έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας, φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα τα παραπάνω  επίσημα έγγραφα , από τα οποία εξάγονται συμπεράσματα για το ρόλο που έπαιζαν και παίζουν, όλοι εκείνοι που μέχρι σήμερα επιρρίπτουν ευθύνες στους «ανιακούς γέροντες» για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το ΤΥΠΑΤΕ και ο ΕΛΕΜ:

  • Εκείνοι που από 18-4-2012 γνώριζαν για την «τύχη» της ΑΤΕ
  • Εκείνοι που «κόμπαζαν »ότι θα σώσουν το Ταμείο Υγείας, φέρνοντας τη Swiss – Re και τη Healtwatch.
  • Εκείνοι που «πίστευαν»  ότι θα είναι «οι κληρονόμοι» , της περιουσίας του ΤΥΠΑΤΕ…
  • Εκείνοι που «τορπίλιζαν» κάθε προσπάθεια των «ινιακών γερόντων»για «συντεταγμένη» ένταξη του Ταμείου στον ΕΟΠΥΥ!

Συνάδελφοι,

Από την ανωτέρω λεπτομερή ανάλυση  πιστεύουμε ότι θα σχηματίσετε πλήρη εικόνα για το ρόλο που «έπαιξαν» όλοι οι εμπλεκόμενοι στο θέμα «αποθεματικά ΕΛΕΜ» . Εμείς επαναλαμβάνουμε, για μια ακόμη φορά, ότι ο Σύλλογός μας σταθερά και αταλάντευτα υποστήριξε και εξακολουθεί να υποστηρίζει με τις μέχρι σήμερα ενέργειές του  ότι «τα αποθεματικά του ΕΛΕΜ, ανήκουν σ΄ αυτούς που διορίστηκαν στην ΑΤΕ (εν ενεργεία και Συνταξιούχους) μέχρι 31.12.2004 » καθώς «ότι αρμόδια να διαχειρισθεί τα αποθεματικά είναι η Διαχειριστική του επιτροπή και μόνο. »

Δ.      ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

Η «Διοίκηση του ΤΥΠΑΤΕ» με το 154/17.10.2013 έγγραφό της με το οποίο γνωστοποιεί στον Υπουργό Εργασίας, ότι αποφάσισε την  1.8.2013(πρ.10/ 01.08.2013), την δικαστική διάλυση του ΤΥΠΑΤΕ, σύμφωνα με το άρθρο  105 Α.Κ και τη θέση του , σε εκκαθάριση , άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του Υπουργείου να επέμβει , και – κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες- να μεταφέρει τα αποθεματικά του ΕΛΕΜ  στο ΕΤΕΑ, με το αιτιολογικό ότι αφού δεν υπάρχει ΤΥΠΑΤΕ, δεν υπάρχουν και οι λογαριασμοί ΕΛΕΜ – ΕΛΑΤ . (όπως η παραπάνω δήλωση του Προεδρείου του ΤΥΠΑΤΕ.)

Συνάδελφοι ,

Εμείς  όπως μέχρι σήμερα παρακολουθούμε από πολύ κοντά τις εξελίξεις και μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας θα αγωνιστούμε, ώστε τα αποθεματικά να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για το σκοπό που συγκεντρώθηκαν και είναι η συμπληρωματική επικούρηση (απόφ. ΣΤΕ 2199/10 και 25/2008 ολ. Αρ. Πάγου)