«ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ, ΤΟΤΕ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!»

Το ξαφνικό κλείσιμο της Αγροτικής Τράπεζας, αφού μεταβιβάστηκε με απαράδεκτο και εγκληματικό τρόπο στην Τράπεζα Πειραιώς, δημιούργησε πολλά προβλήματα στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους.

Οι υπάλληλοι της πρώην ΑΤΕ είναι οι μόνοι εργαζόμενοι που οδηγήθηκαν εξαναγκαστικά σε νέα εργασία-χωρίς τη θέληση τους- και αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν τις δυσκολότερες συνθήκες καθημερινά.
Είναι οι μόνοι εργαζόμενοι που αν και είναι ικανότατοι υπάλληλοι, ενημερωμένοι και με πάρα πολλά προσόντα, βρέθηκαν εκβιαστικά σε ένα νέο εχθρικό περιβάλλον που δεν τους αναγνωρίστηκε τίποτα απολύτως.
Είναι οι μόνοι εργαζόμενοι που έζησαν και ζουν με το χειρότερο τρόπο την απαξίωση και την αδικία.
Είναι οι μόνοι εργαζόμενοι που απολύθηκαν και δεν έχουν πάρει ακόμα την αποζημίωση τους, μετά από οκτώ χρόνια.
Είναι οι μόνοι εργαζόμενοι που οδηγήθηκαν βιαίως στην ανεργία και στην συνταξιοδότηση.

Και το χειρότερο, οι συνταξιούχοι βρέθηκαν χωρίς τον εργασιακό τους φορέα, χωρίς καμμιά υγειονομική περίθαλψη, χωρίς κανένα απολύτως κοινωνικό η άλλο στήριγμα, για έναν ολόκληρο χρόνο.

Τα μόνα που δεν άρπαξαν είναι τα ασφαλιστικά Ταμεία, το Επικουρικό και το Πρόνοιας, αν και είχαν αρκετά υψηλά αποθεματικά, που δημιουργήθηκαν από τις εργοδοτικές εισφορές και τις εισφορές όλων των ασφαλισμένων.
Αυτά δυστυχώς τα εκμεταλλεύτηκαν όλοι όσοι εκλέχτηκαν να διοικήσουν από το κλείσιμο της Τράπεζας μέχρι σήμερα. Καμμιά Διοίκηση δεν φρόντισε να αξιοποιήσει τη περιουσία υπέρ των ασφαλισμένων και δικαιούχων.
Κατασπαταλήθηκε σε πολλές περιπτώσεις η περιουσία των Ταμείων σε μη προβλεπόμενους από τα καταστατικά σκοπούς και σε πολλές περιπτώσεις σε αδιαφανείς, επιλεκτικές, ύποπτες και αδιανόητες πράξεις.

Οι Σύλλογοι Συνταξιούχων από το κλείσιμο της Τράπεζας ζήτησαν να γίνουν άμεσα αναλογιστικές μελέτες και να γίνει διανομή των αποθεματικών δίκαια και αναλογικά σε όλους τους δικαιούχους.

Οι διοικούντες όμως για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους, «τα σκόρπισαν στους πέντε ανέμους».

Ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν πλέον μέλη, επιμένουν να χωρίζουν τους ασφαλισμένους σε μέλη και μη μέλη. ( Σημείωση: δεν υπάρχουν εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα, δεν υπάρχει από κανέναν καταβολή εισφορών, άρα δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι και προβλεπόμενοι όροι και προϋποθέσεις- σύμφωνα με το καταστατικό- για να παραμείνει κάποιος μέλος).

Έξυπνη ανακάλυψη αυτή, ώστε να διατηρούνται οι «καρεκλίτσες» και συγχρόνως να ευνοούνται ορισμένοι, στους οποίους ανήκουν (όλως τυχαία;) και οι Διοικούντες που αποφασίζουν….!

Οι αποφάσεις, οι πληρωμές και όλες οι πράξεις γίνονται μυστικά. Δεν ανακοινώνεται τίποτα, δεν υπάρχει απολύτως καμμιά ενημέρωση, όχι μόνο στους δικαιούχους, αλλά και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Αν όλα όσα κάνουν είναι νόμιμα, γιατί κρύβονται; Κατηγορούν τους Συλλόγους, τους δικηγόρους και γενικά όσους ζητούν διαφάνεια, γιατί άραγε; Σε όσα μέλη του Δ Σ δεν συμφωνούν μαζί τους, τους απαγορεύουν την ενημέρωση και τους ζητούν να αποχωρήσουν από την αίθουσα του Συμβουλίου. Αν δεν δεχτούν και επιμείνουν να παραμείνουν στην αίθουσα, τότε τους γίνεται πρόταση μομφής. Η μομφή συνίσταται στο ότι θα μεταφέρουν τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου στους δικαιούχους.
Μήπως θα έπρεπε η μομφή να γίνεται εναντίον του εαυτού τους, που δεν ενημερώνουν ούτε για τις αποφάσεις τους, ούτε για τις πράξεις τους;
Αυτά που κάνουν ούτε στα ολοκληρωτικά καθεστώτα και στις δικτατορίες δεν γίνονται……

Σίγουρα δεν γνωρίζουν ότι είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν όλους και για όλα.
Επίσης δεν έμαθαν φαίνεται ποτέ ότι στην καρέκλα που κάθονται εκπροσωπούν όλους τους δικαιούχους και ψηφοφόρους.
Κρίμα που δεν αντιλαμβάνονται ότι όλα πρέπει να γίνονται στο φως και πρέπει να υπάρχει λεπτομερής ενημέρωση, χωρίς τις γνωστές έωλες δικαιολογίες τους.
Αν όλες οι πράξεις και οι αποφάσεις είναι νόμιμες, γιατί να μην ανακοινώνονται σε όλους;
Δηλαδή η Διοίκηση και η διαχείρηση είναι υπόθεση τριών ατόμων; αποφασίζουν και επιλέγουν μόνοι τους πότε θα πληρώσουν και ποιους;
Έχουν την εντύπωση ότι διαχειρίζονται την περιουσία του πατέρα τους;

Τελευταία έχουν ξεφύγει τελείως, παίρνουν και δίνουν τα λεφτά του Ταμείου όπως θέλουν και όπου θέλουν.
Χορηγούν δάνεια με τόκους και υπερημερία, αλήθεια έχουν και τέτοια άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος;
Σύντομα θα κληθούν να απαντήσουν και να δώσουν εξηγήσεις…..!

Επίσης χορηγούν ενισχύσεις και επιδόματα ασθενείας. Καλό και χρήσιμο θα ήταν αυτό, αν όμως το γνώριζαν και δινόταν και σε άλλους που έχουν ανάγκες και όχι μόνο στα «παπαγαλάκια» τους.

Οι περισσότεροι συνάδελφοι κάθονται απαθείς θεατές και παρακολουθούν τη ζημιά και την κοροϊδία που τους γίνεται.
Επιτρέπουν στους διαχειριστές της περιουσίας τους, να λειτουργούν επιλεκτικά, συμφεροντολογικά και παράνομα.
Ανέχονται και επιτρέπουν με την παθητικότητα τους να αδικούνται οι ίδιοι συνεχώς και διστάζουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, με αποτέλεσμα οι έξυπνοι να επωφελούνται.
Αλήθεια όλοι αυτοί που επωφελούνται σε βάρος πρώην συναδέλφων τους είναι ευχαριστημένοι; συμφωνούν να εξυπηρετούνται συνέχεια οι ίδιοι και να προηγούνται σε κάθε πληρωμή, σε βάρος όλων των άλλων δικαιούχων;
«Το σωστό είναι σωστό, ακόμα κι αν όλοι είναι εναντίον του, το άδικο είναι άδικο, ακόμα κι αν όλοι είναι υπέρ του».

Δεν έχει νόημα πλέον να αναφέρει κανείς αναλυτικά όλα όσα έχουν επινοήσει οι «φωστήρες» των Διοικήσεων και τα «παπαγαλάκια» τους, για να τα χρησιμοποιούν σαν δικαιολογία για τις αδικαιολόγητες συμπεριφορές τους και για να νομιμοποιούν την άνιση μεταχείριση, δηλαδή την συνεχή εφεύρεση δικαιωμάτων και την επιλεκτική, ρουσφετολογική και άδικη διανομή μόνο σε ορισμένους.

Είναι τυχαίο, είναι προμελετημένο, είναι «ηθικό» και νόμιμο, όταν όλες ανεξαιρέτως οι πληρωμές που ανακαλύπτουν, αποφασίζουν και εφαρμόζουν αφορούν και συμπεριλαμβάνουν πάντα τους εαυτούς τους;
Αγνοούνται συνάδελφοι που μέχρι χθές δούλευαν στο ίδιο γραφείο δίπλα- δίπλα, προσέφεραν το ίδιο έργο και κατέβαλαν τις ίδιες εισφορές, αλλά ο φόβος της κρίσης τους εξανάγκασε να συνταξιοδοτηθούν λίγο νωρίτερα, από 6 μήνες έως 5 μέρες περίπου!
Έτσι βρέθηκαν έξω από το χορό των εκατομμυρίων, δηλαδή στο έλεος του…….. «διαβόλου».

Όσοι πιστεύουν στη δικαιοσύνη, έχουν αδικηθεί και επιθυμούν να διεκδικήσουν τα δίκαια τους, πρέπει να συσπειρωθούν και να σταθούν απέναντι στις κακές προθέσεις και ενέργειες που γίνονται σε βάρος τους.
Πρέπει να ανατραπεί το σε βάρος τους κλίμα και να κοπεί η φόρα σε όσους απειλούν τα συμφέροντα τους.
Πρέπει επιτέλους να ελέγξουν την κατάσταση για να υπάρξει δικαιοσύνη στο παρόν και στο μέλλον.
Πρέπει να σταματήσει η αδικία από την οποία επωφελούνται οι επιτήδειοι, γιατί αυτό ονομάζεται «σκάνδαλο».
Το άδικο δεν ευλογείτε από το Θεό, αλλά και το παράνομο τιμωρείται από το Νόμο.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί η επιλεκτική αποστολή αιτήσεων, μέσω των οποίων ζητούνται εν λευκώ εξουσιοδοτήσεις για πληρωμές που θα αποφασίσουν αυθαίρετα οι Διοικούντες.
Σωστό είναι όσοι υπογράψουν και αποστείλουν την αίτηση αυτή, να κρατήσουν επιφύλαξη, για να ενημερωθούν πριν τη κατάθεση των χρημάτων, για ποιό δικαίωμα πληρώνονται.
Είναι απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό να καλούνται για πληρωμή μόνο οι συνάδελφοι που κατέθεσαν αγωγή μέσω του ενός «συγκεκριμένου» δικηγορικού γραφείου και στο οποίο οδηγήθηκαν από εκείνους που δημιούργησαν το γνωστό «παραμάγαζο».
Υπάρχει σαφής απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο και από την Γενική Συνέλευση ότι θα καταβληθεί το δικαίωμα του παλαιού καταστατικού και θα δοθούν σε όλους 5000 Ευρώ.
Μετά από αυτή την απόφαση θα έπρεπε να προφυλαχτούν και να αποτραπούν οι συνάδελφοι να απευθύνονται, χωρίς λόγο, σε δικηγορικά γραφεία για να καταθέτουν αγωγές και να επιβαρύνονται με δικαστικά έξοδα.

Σήμερα το Ταμείο Πρόνοιας εξέδωσε ανακοίνωση για έκτακτη πάλι γενική Συνέλευση.
Δύο χρόνια τώρα αποφεύγεται η τακτική απολογιστική Συνέλευση, κρύβουν η φοβούνται κάτι άραγε;
Από όσα γνωρίζουμε σε κλειστό χώρο χορηγείται άδεια για ορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, διατηρείται η απόσταση 1,5 μέτρου.
Πως γνωρίζουν πόσοι θα προσέλθουν για να το δηλώσουν ώστε να δοθεί η άδεια; Έχουν μαντικές ικανότητες η θα γίνει «μεταξύ μας», για να πάρουν τις αποφάσεις που τους χρειάζονται;
Ίσως γι αυτό το λόγο και για πρώτη φορά στα χρονικά, γίνεται η Συνέλευση στη Θεσσαλονίκη….!
Εμείς πάντως θα είμαστε εκεί και θα καταγγείλουμε τη Συνέλευση στα αρμόδια όργανα και στις αρμόδιες υπηρεσίες, για οποιαδήποτε υγειονομική η καταστατική παράλειψη και παρανομία προκύψει.

Σύντομα θα κληθούν οι υπεύθυνοι να δώσουν λόγο, να απολογηθούν όπου πρέπει, για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τους δικαιούχους, αλλά και πως λειτούργησαν σχετικά με τη σύμβαση του κτιρίου, τις παράνομες δανειοδοτήσεις, τις μη προβλεπόμενες ενισχύσεις, ψευδείς καταθέσεις στα δικαστήρια και άλλα πολλά ανεπίτρεπτα που ακούγονται.

Την ίδια ευθύνη, ίσως και μεγαλύτερη έχει και η εξελεγκτική επιτροπή που αν και έχει πληροφορηθεί όλα όσα γίνονται, σφυρίζει αδιάφορα.

Ο Σύλλογος μας θα εξετάσει την δημιουργηθείσα κατάσταση, θα πάρει αποφάσεις και θα ενεργήσουμε ανάλογα.
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας και θα σας ενημερώσουμε σχετικά, ως επίσης και με ποιό τρόπο θα βοηθήσετε και θα συμβάλετε στην προσπάθεια μας.

Όσοι από τους συναδέλφους δεν έχουν ικανοποιηθεί από το Ταμείο Πρόνοιας με τα διάφορα δικαιώματα που άλλοι συνάδελφοι ήδη τα έχουν εισπράξει, να επικοινωνήσουν άμεσα με το σύλλογο στα τηλέφωνα 210-3250540 και 210- 3212732. Θα σας παρακαλούσαμε να μας δώσετε το mail σας η το τηλέφωνο σας για να μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί σας και να σας ενημερώνουμε σχετικά!!!