ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 4.9.2014

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Κύριοι του ΣΕΤΑΠ,

 

Το όψιμο ενδιαφέρον σας, για τους συνταξιούχους, μας θύμισε τη σοφή ρύση της μάνας του Χαλίφη, όταν «έπεφτε» το ΑΛΑΜΠΡΑ της Κόρδοβα.. Γιατί παιδί μου κλαις τώρα, αφού δεν έκανες εκείνο που έπρεπε ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ;

Στις 18 Αυγούστου ξυπνήσατε  κάποιοι,  εκεί στον ΣΕΤΑΠ και μάθατε  πως το ΕΤΕΑ έκοψε τις επικουρικές συντάξεις σε 1400 συναδέλφους μας συνταξιούχους.

Όψιμο και υποκριτικό το ενδιαφέρον  σας.

Μετά από τρείς μήνες «τραβήξατε μια ανακοίνωση για την τιμή των όπλων», με άλλους  φυσικά  στόχους.

Δυστυχώς η ανακοίνωσή σας από μόνη της, γεννάει πολλά ερωτηματικά , γιατί τη βγάλατε και σε τι αποσκοπείτε.

Επιδιώκετε τώρα να παρουσιάσετε, σε όσους σας διαβάζουν, (αν σας διαβάζουν), πως τάχα έγινε διάσπαση της άριστης συνεργασίας των Δ.Σ των δύο Συλλόγων Συνταξιούχων!

Μάθετε λοιπόν, για μια ακόμη φορά, πως οι αγώνες και οι προσπάθειες σε κάθε κατεύθυνση , για την υπεράσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων συνταξιούχων  πάντα συναποφασίζονται  από τα  Δ.Σ  και των δύο Συλλόγων Συνταξιούχων.

Οι αγωγές που έχουν κατατεθεί στη Δικαιοσύνη, οι διαμαρτυρίες στην Κυβέρνηση (Πρωθυπουργό, Αντιπρόεδρο, και υπουργούς) φέρουν τις υπογραφές των εκπροσώπων και των δύο Συλλόγων.

Τα επικοινωνιακά «τερτίπια» και η «μαύρη προπαγάνδα» δεν ευδοκιμούν πια!!!

Γράφετε πως ανησυχήσατε «… γιατί μεθοδεύουν την υφαρπαγή των αποθεματικών του, ΕΛΕΜ » και πως βρισκόμαστε «… στην αρχή της καταλήστευσης των αποθεματικών του ΕΛΕΜ ». Τώρα το διαπιστώσατε;

Οι Συνάδελφοι μας, συνταξιούχοι και εν ενεργεία , όσοι απόμειναν, γνωρίζουν καλά πως το Δ.Σ του ΤΥΠΑΤΕ (το προεδρείο του – μέλη του προεδρείου του Συλλόγου σας) την 1/8/2013 αποφάσισε με την Νο 10 απόφασή του, «…τη δικαστική διάλυση του ΤΥΠΑΤΕ…»

Το πρακτικό 10/1-8-2013 το απέστειλε «το παράνομο Δ.Σ του ΤΥΠΑΤΕ»  εν αγνοία μας στο Υπουργείο Εργασίας με την 154/17-10-2013 επιστολή του. Με τη γνωστοποίηση «… Η πλήρης και μη αναστρέψιμη αδυναμία του ΤΥΠΑΤΕ για παροχή υπηρεσιών υγείας κ.λπ. »  όπως προκύπτει από το από  21/10/2013 έγγραφό του Υπουργείου Εργασίας.

Κοντολογίς η απόφαση Νο 10/1-8-2013 του Δ.Σ του ΤΥΠΑΤΕ, άνοιξε την κερκόπορτα για να υφαρπαχθούν τα αποθεματικά του ΕΛΕΜ.   

Και  για μια  ακόμα φορά  σιωπήσατε. Είχατε τους λόγους σας βέβαια…

Όπως σιωπήσατε  και από 19/4/2012 μέχρι 27/7/2012, όταν συνυπογράψατε (ο εκπρόσωπός σας ) με τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης , την οποία σήμερα εγκαλείτε για άλλους βέβαια λόγους , το κλείσιμο της ΑΤΕ με όσα  επακολούθησαν. Κλείσιμο του ΤΥΠΑΤΕ, εγκατάλειψη των Συνταξιούχων για περίθαλψη υγείας, και τους εν ενεργεία συναδέλφους μας  και μέλη σας, άλλους στους δρόμους και άλλους στα «κάτεργα» του Ιδιωτικού κεφαλαίου.

Για να περισωθούν τα αποθεματικά του ΕΛΕΜ και να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό που συγκεντρώθηκαν (επικούρηση) , οι δύο Σύλλογοι των Συνταξιούχων αγωνίστηκαν και αγωνίζονται από κοινού σε κάθε κατεύθυνση. Τόσες αγωγές εκκρεμούν στη δικαιοσύνη, για εκδίκαση. Σε μερικές από αυτές ,δυστυχώς σας έχουμε αντιδίκους. Αν λοιπόν υφαρπαχθούν τα αποθεματικά του ΕΛΕΜ αποκλειστικά υπεύθυνοι και υπόλογοι θα είναι εκείνοι που άνοιξαν την κερκόπορτα.  Και εκείνοι που άρχισαν το «ροκάνισμά τους».

 

Και σαν να μην έφτανε αυτό στην ανακοίνωση αναγράφετε και το κωμικοτραγικό «Ο ΣΕΤΑΠ συμφωνεί με τις πιο πάνω ενέργειες του Συλλόγου Συνταξιούχων, πιστεύει όμως πως πρέπει να περιοριστούμε σε αυτές και ζητήσαμε από τον πρόεδρο των Συνταξιούχων κ. Γ. Μυλωνά, τη διοργάνωση συγκέντρωσης των συνταξιούχων στο Υπουργείο Εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων στη Σταδίου 29….» Και παρά κάτω «… κάτω τα χέρια από τις επικουρικές συντάξεις , κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά του ΕΛΕΜ» http://www.seate.gr/index.php/nea/item/335-apofasi-etea

Δεν είναι λοιπόν κωμικοτραγικό να καλείτε τους «ανιακούς γέροντες» με τα μπαστούνια και τα καροτσάκια να σηκωθούν από το στρώμα και να πάνε στη Σταδίου 29 να «φοβερίσουν»  την Κυβέρνηση;

Πως δεν καλείτε τα μέλη σας σε «αγωνιστική κινητοποίηση » για να υπερασπίσετε δυναμικά, όπως λέτε, τα κοινά συμφέροντα όλων μας; Δεν τους καλείτε γιατί βρίσκονται ξεχασμένοι εκεί που τους στείλατε την 19/4/2012. Στα αμπάρια της γαλέρας όπου τραβάνε κουπί χωρίς ανάσα.

Τέλος , εάν διαχρονικά , συνεργαζόσασταν μαζί μας και  λαμβάνατε στα σοβαρά υπόψη σας τις προτάσεις, που κατά καιρούς σας έχουμε υποβάλει, θα υπήρχε  σήμερα και ΑΤΕ και ΤΥΠΑΤΕ  και επικούρηση.

Δυστυχώς  οι  «Δονκιχωτισμοί»  σας κατέστρεψαν ότι δημιούργησε με κόπους και θυσίες η γενιά μας.  Συνάδελφοι «Δεινόν προς κέντρα λακτίζειν»

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΙ «ΑΝΙΑΚΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ» ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ