ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΕΤΕΑΕΠ

 

                                        ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΕΤΕΑΕΠ

Το ΕΤΕΑΕΠ, παρά την μείωση των επικουρικών συντάξεων με το νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016), συνέχισε να υπολογίζει την εισφορά αλληλεγγύης του ν. 3986/2011 επί των αρχικών ποσών και όχι επί αυτών που προέκυψαν μετά τον επανυπολογισμό.

Έτσι προέκυψαν νέα αναδρομικά ποσά που δικαιούνται οι συνταξιούχοι και θα πρέπει  να τα διεκδικήσουν και να τα πάρουν πίσω.

Πριν ένα μήνα περίπου με υπόμνημα ο σύλλογος μας προς τον Διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ, κατήγγειλε τον παράνομο τρόπο υπολογισμού της κράτησης για την εισφορά  αλληλεγγύης και ζήτησε να γίνεται αυτή επί της πραγματικής επανυπολογισθείσης σύνταξης και όχι επί της αρχικής, να επιστραφούν δε άμεσα τα αναδρομικά  από τα επιπλέον παρακρατηθέντα ποσά.

Σήμερα 13/2/2018  πραγματοποιήθηκε η συνάντηση  του προεδρείου του συλλόγου μας με τον Διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ, που είχε ζητηθεί από τις αρχές του μήνα.

Ετέθη το θέμα του παράνομου υπολογισμού της παραπάνω εισφοράς, αλλά δυστυχώς ο Διοικητής δεν μας έδωσε καμμιά συγκεκριμένη απάντηση. Δήλωσε ότι τους απασχολεί το θέμα και περιμένουν υπουργική απόφαση για να δοθεί λύση.

Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας και σε συνεργασία με τον άλλο σύλλογο θα αποφασίσουμε για τις περαιτέρω ενέργειες μας. Αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε και σε μηνύσεις  εναντίον των υπευθύνων. Θα σας ενημερώνουμε για κάθε νεότερο που θα έχουμε.

Επίσης ετέθη το θέμα της απονομής των συντάξεων σε όσους συνταξιοδοτήθηκαν μετά το 2015 και μας δήλωσε ότι σύντομα ξεκινά ο υπολογισμός και μέχρι τέλους του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα έχει καταβληθεί η επικουρική σύνταξη σε όλους.