ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝ/ΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2 – 8ος όροφος –Τηλ.210/ 3212732 – 3250540 –FAX 210/3250667 Ηλεκτρονική διεύθυνση : www.pasysyate.gr e-mail: info@pasysyate.gr 10561 ΑΘΗΝΑ

Αθήνα 31.5.2021

ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.

Ορισμένοι «Συνάδελφοι» είτε επειδή είναι άσχετοι, είτε επειδή είναι εμπαθείς, προσπαθώντας να φανούν αρεστοί και πολύξεροι, αλλά και προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και συγχρόνως να καλύψουν όλα όσα παράνομα και αντικαταστατικά συμβαίνουν στο Ταμείο Πρόνοιας, εμπλέκουν το Σύλλογο μας και γράφουν ανακρίβειες σχετικά με την αγωγή που κατατέθηκε εναντίον του Ταμείου Πρόνοιας και της Διοίκησης του από την εξελεγκτική επιτροπή και πολλούς άλλους Συναδέλφους, με αίτημα να πραγματοποιηθεί επιτέλους έλεγχος όπως ακριβώς προβλέπει ο Νόμος και το καταστατικό.

Οι κύριοι αυτοί οφείλουν να είναι προσεκτικοί, να μην γράφουν ανακρίβειες και κυρίως να σταματήσουν να συκοφαντούν και να παραπληροφορούν, κάτι που το έχουν κάνει επάγγελμα.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος δηλώνει ανεπιφύλακτα και χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό, ότι έχει υποχρέωση να στηρίξει την αγωγή των συναδέλφων και της εξελεγκτικής επιτροπής.

Σε καμμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε ο Σύλλογος μας να αδιαφορήσει στην καταγγελία της εξελεγκτικής επιτροπής (εκλεγμένου θεσμικού οργάνου), ότι δεν τηρείται η νομιμότητα από τη Διοίκηση.

Συγκεκριμένα η εξελεγκτική επιτροπή κατήγγειλε στο Σύλλογο:1) ότι η Διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας την παρεμποδίζει να διενεργήσει διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο όπως προβλέπεται, 2) παραβιάζει το Νόμο και το καταστατικό και 3) λειτουργεί σε βάρος των Συναδέλφων, αφού διαχειρίζεται με πλήρη αδιαφάνεια την περιουσία του Ταμείου, μια περιουσία που ανήκει σε όλους τους δικαιούχους.

Εκτός από παράνομο και αντικαταστατικό, είναι τελείως αδικαιολόγητο και ανεπίτρεπτο και θα το θεωρούσε κάποιος και ύποπτο, το γεγονός ότι το Διοικητικό Συμβούλιο ενός οικονομικού Ταμείου αρνείται και παρεμποδίζει τον έλεγχο, αντί να τον επιδιώκει και να τον επιζητά.

Επίσης είναι τελείως ανεξήγητη, απαράδεκτη και μη νόμιμη η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Πρόνοιας να ορίσει απολογιστική Γενική Συνέλευση και να κοινοποιήσει πρόσκληση προς τα μέλη, από τα οποία κατά τη σύγκληση θα ζητήσει την έγκριση Διαχειριστικού και οικονομικού απολογισμού, την απαλλαγή του από τα πεπραγμένα κατά τη διάρκεια της θητείας του και την εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης για την επανεκλογή του, ενώ δεν έχει διενεργηθεί ο έλεγχος που προβλέπεται και απαιτείται να γίνει από το θεσμικό όργανο, δηλαδή από την εξελεγκτική επιτροπή.

Η Γενική Συνέλευση ενημερώνεται μόνο από την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής (εκλεγμένο όργανο) και σε καμμιά περίπτωση δεν αρκεί και ούτε προβλέπεται να γίνει η ενημέρωση από την έκθεση του Ορκωτού Λογιστή (άλλωστε ο Ορκωτός δεν εκλέγεται αλλά επιλέγεται από τη Διοίκηση).

Ευτυχώς συντομεύτηκε η ημερομηνία διεξαγωγής της παραπάνω αγωγής και προσδιορίστηκε να εκδικαστεί την 14-6-2021 και όχι την 21-9-2021 που αρχικά αναβλήθηκε για να εκδικαστεί.

Έτσι η αγωγή θα εκδικαστεί πριν την ορισθείσα Γενική Συνέλευση και το δικαστήριο θα κρίνει και θα αποφασίσει αν θα πραγματοποιηθούν η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές που το Ταμείο βιάστηκε να προκηρύξει, χωρίς να έχει διενεργηθεί ο απαραίτητος και υποχρεωτικός έλεγχος.

Συγχαρητήρια στη δικηγόρο της εξελεγκτικής επιτροπής που κατάφερε να συντομεύσει την ημερομηνία εκδίκασης της αγωγής και με τη συντόμευση αυτή χάλασε τους πανηγυρισμούς της Διοίκησης του Ταμείου, αλλά και τη χαρά εκείνων που πιστεύουν ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές χωρίς να διενεργηθεί διοικητικός και οικονομικός έλεγχος και χωρίς να υπάρχει η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής.

Γιατί άραγε οι Διοικούντες προτίμησαν τη δικαστική διαμάχη, ενώ μπορούσε να αποφευχθεί αν επέτρεπαν τον έλεγχο; γιατί τόσο πολύ κόπτονται και προσπαθούν με κάθε τρόπο να μη γίνει έλεγχος; γιατί αναθέτουν την υπεράσπιση τους σε ολόκληρη στρατιά δικηγόρων; πιστεύουν ότι έτσι θα μπορέσουν να πείσουν το δικαστήριο για να μη γίνει έλεγχος; τι ακριβώς φοβούνται από τον έλεγχο; υπάρχει κάτι που θέλουν να το αποκρύψουν; αλήθεια ποιος θα επιβαρυνθεί και θα πληρώσει το τεράστιο κόστος τόσων δικηγόρων; θα το πληρώσουν από την τσέπη τους οι Διοικούντες και οι υπόλοιποι που δεν επιθυμούν τον έλεγχο; ή θα το πληρώσουν με χρήματα του Ταμείου;

Κάποια στιγμή θα βγουν στο φως όλα, η αλήθεια θα λάμψει και θα εξαναγκαστούν να απολογηθούν όλοι για οτιδήποτε παράνομο….αποδειχθεί ότι υπάρχει….

Ευχόμεθα να μην υπάρχει και στις 14-6-2021 να λογικευθούν και να δηλώσουν ότι δέχονται και επιτρέπουν τον έλεγχο, ώστε να δοθεί ένα τέλος στις αντικαταστατικές και εκτός κάθε λογικής ενέργειες τους.

Παρά του ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η ενοποίηση, οι δύο Σύλλογοι για πολλά θέματα που είναι κρίσιμα και σημαντικά για τους συναδέλφους μας, συνεννοούνται και συνεργάζονται στενά για να πιέσουν και να πετύχουν το καλύτερο και συμφερότερο για όλους αποτέλεσμα.

Γι αυτό καλούμε τον άλλο Σύλλογο, έστω και τώρα, να παρέμβει και αυτός στη δίκη της αγωγής της 14-6-2021, ώστε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Πρόνοιας καταλάβει ότι πρέπει να συμμορφωθεί με το καταστατικό, τη νομιμότητα και τη λογική. Άλλωστε ενάγοντες στην αγωγή αυτή είναι και πολλά μέλη του και έχει υποχρέωση να τα στηρίξει στο δίκαιο αίτημα τους.

Πρέπει επιτέλους και ο άλλος Σύλλογος να συμπαρασταθεί στην εξελεγκτική επιτροπή και σε εκείνα τα μέλη του που συμμετέχουν στην αγωγή, αλλά και σε όλα τα μέλη του που επιθυμούν να διενεργηθεί έλεγχος.

Έχει υποχρέωση απέναντι τους και πρέπει με τη συμμετοχή του να βοηθήσει, ώστε να προχωρήσει ο έλεγχος που προβλέπεται, ο έλεγχος που υποχρεούται και έχει την ευθύνη από το καταστατικό και το Νόμο να διενεργήσει η εξελεγκτική επιτροπή.