ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 04.07.2024

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝ/ΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2 – 8ος όροφος –Τηλ.210/ 3212732 – 3250540 –FAX 210/3250667 Ηλεκτρονική διεύθυνση : www.pasysyate.gr e-mail: info@pasysyate.gr 10561 ΑΘΗΝΑ

ΕΠΑΝΑΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.

Από το 2014 που διεκόπησαν οι επικουρικές συντάξεις, οι δύο Σύλλογοι άλλοτε από κοινού και άλλοτε μεμονωμένα, με συνεχόμενα υπομνήματα, συναντήσεις, διαμαρτυρίες, προσφυγές, διεκδίκησαν την επαναχορήγηση των επικουρικών συντάξεων των Συναδέλφων μας.

Με τις συνεχόμενες διαμαρτυρίες των Συλλόγων μας προς το Υπουργείο Εργασίας, κατόρθωσαν να πετύχουν την δέσμευση και την υπόσχεση του, ότι θα φέρουν νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή για τη τελική δικαίωση, δηλαδή την επαναχορήγηση των επικουρικών Συντάξεων που διεκόπησαν τελείως παράνομα.

Επαναλήφθηκε η υπόσχεση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, που είχε δοθεί προς την ΟΣΤΟΕ και προς τον Πανελλήνιο Σύλλογο, στη τελευταία πραγματοποιηθείσα συνάντηση.

Ελπίζουμε άμεσα η υπόσχεση να γίνει πραγματικότητα και να επαναχορηγηθούν οι επικουρικές Συντάξεις στους Συναδέλφους μας, που τόσο ταλαιπωρήθηκαν από μια άδικη και παράνομη απόφαση.

Η διακοπή αυτή κρίθηκε παράνομη και από το Συμβούλιο Επικρατείας.

Θα συνεχίσουμε, ενόψει και της ενοποίησης των Συλλόγων, να διεκδικούμε την πλήρη δικαίωση τους, δηλαδή θα επιμείνουμε με νομοθετική ρύθμιση, να τακτοποιηθούν και τα αναδρομικά των Συντάξεων αυτών.

Κάποτε οι Κυβερνήσεις πρέπει να σταματήσουν να οδηγούν τους Συνταξιούχους συνεχώς στα δικαστήρια και σε δυσβάσταχτα έξοδα για αγωγές, μέσω των οποίων διεκδικούν να πάρουν αυτά που νόμιμα δικαιούνται και παράνομα τους έχουν αφαιρεθεί.

Αθήνα 02-07-2024

          Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

        ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ                              ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΟΥ