ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11.05.2023

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝ/ΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2 – 8ος όροφος –Τηλ.210/ 3212732 – 3250540 –FAX 210/3250667 Ηλεκτρονική διεύθυνση : www.pasysyate.gr e-mail: info@pasysyate.gr 10561 ΑΘΗΝΑ

Αθήνα 11.05.2023

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επειδή έχει δημιουργηθεί σύγχυση σε πολλούς συναδέλφους, σχετικά με την προσπάθεια εξωδικαστικής επίλυσης του θέματος της αναλογούσης προσαύξησης των συντελεστών αναπλήρωσης, λόγω των επιπλέον εισφορών που κατέβαλλαν οι συνταξιούχοι της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, που σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις του πρώην ΤΣΠ-ΑΤΕ υπερέβαιναν τις ασφαλιστικές εισφορές της αντίστοιχης περιόδου, που προβλέπονταν για μισθωτούς που υπάγονταν στην ασφάλιση του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Επειδή στο ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης δεν έχουν συμπεριληφθεί στο σύνολό τους οι επιπλέον εισφορές που κατέβαλλε ο συνταξιούχος της πρώην ΑΤΕ καθ΄ όλη τη διάρκεια του ασφαλιστικού του βίου, διεκδικούμε εξωδικαστικά τον σωστό υπολογισμό.

Με τις προηγούμενες αγωγές που είχαν κατατεθεί, διεκδικούσαμε οι συνταξιοδοτηθέντες πριν τις 12-5-2016 να υπολογιστεί και σε μας η σύνταξη βάσει όλων των αποδοχών ( όπως υπολογίζεται στους συνταξιοδοτηθέντες μετά την 12-5-2016) και όχι βάσει του συντάξιμου μισθού.

Συνεπώς η εξωδικαστική διεκδίκηση του υπολογισμού με τους σωστούς συντελεστές αναπλήρωσης, δεν έχει καμμία σχέση με τις αγωγές που καταθέσαμε παλαιότερα και διεκδικήσαμε τον επανυπολογισμό των συντάξεων, βάσει όλων των αποδοχών στις οποίες κατεβλήθησαν εισφορές.

          Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

        ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ                              ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΟΥ