ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21.06.2023

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝ/ΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2 – 8ος όροφος –Τηλ.210/ 3212732 – 3250540 –FAX 210/3250667 Ηλεκτρονική διεύθυνση : www.pasysyate.gr e-mail: info@pasysyate.gr 10561 ΑΘΗΝΑ

                                                                                  Αθήνα, 21/06/2023

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΕΛΕΜ ΣΕ ΜΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ.

Στις 8 Ιουνίου εκδικάσθηκε στο Εφετείο Αθηνών η έφεση των 2 συλλόγων συνταξιούχων της ΑΤΕ και η πρόσθετη παρέμβαση 100 μελών τους – ασφαλισμένων στον ΕΛΕΜ και προσληφθέντων πριν την 1-1-2005- για το γνωστό θέμα της λεηλασίας των αποθεματικών.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2016 με μία απόφαση – παρωδία από 24 μέλη του ΤΥΠΑΤΕ, που συγκρότησαν την γενική συνέλευση, αποφασίσθηκε η διανομή 50.000.000 ευρώ χωρίς κανένα απολύτως κανόνα και κανένα κριτήριο.

Το αποτέλεσμα είναι γνωστό, διανεμήθηκαν τα εκατομμύρια με άγνωστα κριτήρια και με ταυτόχρονο αποκλεισμό χιλιάδων νομίμων δικαιούχων.

Δεν παρέλειψε όμως η τότε διοίκηση του ΤΥΠΑΤΕ-ΕΛΕΜ να χορηγήσει πλουσιοπάροχη ανταμοιβή, που υπολογίστηκε σε 800 ευρώ ανά κεφάλι για τη ψήφο τους, στους υπαλλήλους της Πειραιώς που προσλήφθηκαν στην ΑΤΕ μετά την 1-1-2005 και δεν εισέφεραν στον ΕΛΕΜ ούτε ένα ευρώ.

Σε συνέχεια της παραπάνω χορήγησης, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του 2022, η σημερινή Διοίκηση του ΤΥΠΑΤΕ-ΕΛΕΜ αποφάσισε να χορηγήσει σε όλους αυτούς τους μη δικαιούχους, χιλιάρικα πλέον, μάλιστα εξισώνοντας τους με όλους τους νόμιμα δικαιούχους.

Παράλληλα προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τις παράνομες ενέργειες τους, με το τέχνασμα της υπογραφής των γνωστών αιτήσεων με το εκβιαστικό και επικίνδυνο περιεχόμενο τους.

Είναι απαράδεκτη, είναι αντισυναδελφική και αδικαιολόγητη η προσπάθεια των μη δικαιούχων να βάλουν χέρι και να σφετεριστούν την περιουσία που δημιουργήθηκε με τις εισφορές των νόμιμα δικαιούχων και ανήκει μόνο σε αυτούς.

Ντρεπόμαστε που οι εναπομείναντες πρώην υπάλληλοι της ΑΤΕ, ασελγούν σε βάρος όλων όσων είμαστε οι δημιουργοί της περιουσίας του ΕΛΕΜ, αφού σήμερα τη διαχειρίζονται αυτοί που δεν είναι καν δικαιούχοι και βάζουν παράνομα χέρι στα αποθεματικά.

Το φαγοπότι αυτό τέθηκε υπόψη των Εφετών και ελπίζουμε ότι θα μπει φρένο στη λεηλασία με την ανάθεση της σύνταξης αληθινής αναλογιστικής μελέτης στην ανεξάρτητη Εθνική Αναλογιστική Αρχή, που αποτελεί αίτημα της έφεσης και της αγωγής μας.

Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το αποτέλεσμα της δίκης.

Πιστεύουμε όμως ότι σε ένα κράτος δικαίου δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται η λεηλασία των εισφορών δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων, για να διατηρούν κάποιοι τις καρέκλες τους.

Η ευδοκίμηση της έφεσης και της αγωγής που κατέθεσαν από κοινού οι δύο Σύλλογοι, ελπίζουμε ότι θα θέσει το όλο ζήτημα του ΤΥΠΑΤΕ και ιδία του ΕΛΕΜ στη σωστή βάση, για την οριστική εκκαθάριση του ζητήματος.

Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ                              ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΟΥ