ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24.04.2023

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝ/ΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2 – 8ος όροφος –Τηλ.210/ 3212732 – 3250540 –FAX 210/3250667 Ηλεκτρονική διεύθυνση : www.pasysyate.gr e-mail: info@pasysyate.gr 10561 ΑΘΗΝΑ


      Αθήνα, 24.04.2023

Η ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Ενημερωθήκαμε από ανακοινώσεις στο διαδίκτυο, ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της ΟΣΤΟΕ και του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στη συνάντηση αυτή εκλήθησαν και συμμετείχαν και εκπρόσωποι από Συλλόγους Συνταξιούχων Τραπεζών, παραλείποντας όμως να ενημερώσουν για τη συνάντηση και συγχρόνως να καλέσουν και εκπρόσωπο από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων ΑΤΕ, αν και ο πρόεδρος της ΟΣΤΟΕ προέρχεται από την ΑΤΕ και είναι και μέλος του Συλλόγου αυτού.

Μπορεί να μην είναι ο Πανελλήνιος Σύλλογος μέλος της ΟΣΤΟΕ, αλλά αυτό δεν
δικαιολογεί την παράλειψη της κλήσης για συμμετοχή του στη συνάντηση και ούτε έπρεπε να αγνοηθεί το γεγονός ότι η εγγραφή στην ΟΣΤΟΕ θα γίνει υποχρεωτικά, αφού συμφωνήθηκε και επίκειται σύντομα η ενοποίηση του με τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΑΤΕ.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος πάντα ενδιαφέρεται και παρακολουθεί ενεργά ότι
απασχολεί τους συνταξιούχους συναδέλφους.

Με ανακοινώσεις του ενημερώνει πάντα και όλοι στο Χώρο μας γνωρίζουν, ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η παρούσα Κυβέρνηση, βεβαίως και η προηγούμενη, έχει αποστείλει υπομνήματα για όλα τα θέματα που απασχόλησαν, όπως έχει αποστείλει και για τα θέματα της εν λόγω συνάντησης της 11-4-2023, που δυστυχώς δεν κλήθηκε να συμμετάσχει.

Για όλα τα θέματα έχει ενεργήσει και μόνος του και μαζί με τον άλλο Σύλλογο και επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους του Υπουργείου και μόνος του και από κοινού με τον άλλο Σύλλογο, όχι δέκα μέρες πριν το κλείσιμο της βουλής, αλλά πολύ νωρίτερα.

Δυστυχώς και τότε υπήρξαν υποσχέσεις ότι θα εξεταστούν όλα τα θέματα,
αποτέλεσμα όμως δεν υπήρξε για κανένα από αυτά.
Κυρίως δεν δικαιολογείται σε καμμιά περίπτωση και για κανένα λόγο που δεν προχώρησε η επαναχορήγηση της επικουρικής Σύνταξης, σε όσους άτυχους συναδέλφους διακόπηκε από το 2014 μέχρι το 2018 και μάλιστα τελείως παράνομα.

Το 2018 ψηφίστηκε ο Ν. 4578/2018 που προβλέπει ότι θα απονέμεται η επικουρική σύνταξη σε όλους τους Συνταξιούχους εφόρου ζωής.
Επομένως για την επαναχορήγηση της επικούρησης στους παραπάνω
«τιμωρημένους» συναδέλφους, θα αρκούσε μόνο μια νέα απόφαση του ΔΣ του ΕΦΚΑ, που θα καταργούσε την προηγούμενη παράλογη απόφαση του 2014.

Σημειώνουμε ότι η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε θα έχει νόημα, αν εκλεγεί η ίδια Κυβέρνηση και αναλάβει ο ίδιος Υπουργός Εργασίας, μήπως ξαναβρεθεί η πόρτα ανοιχτή και υπάρξει συνέχεια.

Ανεξάρτητα όμως από το αποτέλεσμα των εκλογών, η Ομοσπονδία και οι Σύλλογοι θα πρέπει άμεσα με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Υπουργού, να επιδιώξουν άμεση συνάντηση, να παρέμβουν με κάθε νόμιμο τρόπο, να συνεχίσουν τον αγώνα και να επιδιώξουν την επίλυση όλων των θεμάτων και την δικαίωση όλων των Συνταξιούχων.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝ/ΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝ/ΧΩΝ ΑΤΕ

   Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ                         ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΟΥ