ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ- ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝ/ΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2 – 8ος όροφος –Τηλ.210/ 3212732 – 3250540 –FAX 210/3250667 Ηλεκτρονική διεύθυνση : www.pasysyate.gr e-mail: info@pasysyate.gr 10561 ΑΘΗΝΑ

Αθήνα 15/06/2021

ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ- ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ

Αναβλήθηκε και σήμερα, για μια φορά ακόμα, η αγωγή της Εξελεγκτικής Επιτροπής, που είχε ως αίτημα τη διενέργεια διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου στο Ταμείο Πρόνοιας.

Η πρόεδρος που δίκασε την υπόθεση αποφάσισε να αναβάλει την αγωγή της εξελεγκτικής, όπως ακριβώς ζήτησε ο Νομικός Σύμβουλος του Ταμείου κ. Φρώυντε. Σημειώνουμε ότι η ίδια αγωγή είχε αναβληθεί για τον προσεχή Σεπτέμβριο και ύστερα από αίτηση επίσπευσης της επαναπροσδιορίσθηκε για την σημερινή δικάσιμο. Και ενώ η δεύτερη αναβολή δεν επιτρέπεται, το αίτημα του Ταμείου έγινε αποδεκτό.

Εμείς κρίνουμε ότι αυτή η απόφαση θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην ελεγχθούν τα πεπραγμένα της διοίκησης, που σύμφωνα με τα ευρήματα των ελεγκτών και σύμφωνα με τις καταγγελίες αρκετών δικαιούχων, είναι εμφανώς επιβλαβή και ζημιογόνα προς τα συμφέροντα των ασφαλισμένων.
Θα έχει επίσης σαν αποτέλεσμα να μη γίνει απολογισμός, να μην ελεγχθεί η Διοίκηση και να μη γνωρίζουμε καν πόσο σωστή και έντιμη ήταν η λειτουργία της, ενώ θα ζητήσει εκ νέου την ψήφο των Συναδέλφων.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων, θεματοφύλακας των δικαιωμάτων και των συμφερόντων όλων των δικαιούχων της περιουσίας του Ταμείου Πρόνοιας, σε κοινή δράση με όλες τις υγιείς και έντιμες δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο μας, θα επιδιώξουμε τόσο με συντονισμένες νομικές ενέργειες όσο και με διαρκή αγωνιστική προσπάθεια, να διενεργηθεί έλεγχος, να βγουν όλα στο φως και να λάμψει η αλήθεια.

Οι διοικούντες το Ταμείο Πρόνοιας αντί να εμποδίζουν τον έλεγχο και να επιδιώκουν την αναβολή θα έπρεπε να είχαν καλέσει οι ίδιοι την εξελεγκτική επιτροπή να διενεργήσει τον έλεγχο και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του στην Γενική Συνέλευση. Πρώτη φορά βλέπουμε διοίκηση να επιδιώκει συστηματικά να μη ελεγχθεί. Γιατί άραγε;

Αντί αυτού αποφεύγουν, «σαν το διάολο το λιβάνι», να μάθουμε την αλήθεια για τη διαχείριση της περιουσίας μας και τον αδιαφανή τρόπο που την μοίρασαν και τη σκόρπισαν. Επιδιώκουν, προφανώς, να μη λογοδοτήσουν για την διαχείριση, διότι απολογισμός της όποιας δράσης τους χωρίς πόρισμα της εξελεγκτικής Επιτροπής είναι αδιανόητος.

Θέλουν να μη γίνουν γνωστές οι πράξεις τους και να μείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους, ώστε να ολοκληρώσουν το ισοπεδωτικό τους έργο και «λογαριασμό να μη δώσουν».

Οι Συνάδελφοι που θα ψηφίσουν έχουν υποχρέωση με τη ψήφο τους να αντιδράσουν και να τους σταματήσουν.

Όσα πεντοχίλιαρα κι αν έλαβαν ήταν δικά τους χρήματα και δεν τους τα χάρισαν οι Διοικούντες από την δική τους περιουσία.

Δεσμευόμεθα απέναντι σε όλους τους ασφαλισμένους και δικαιούχους του Ταμείου ότι αποτελεί θέμα τιμής για το σύλλογο μας να διενεργηθεί ο έλεγχος και να γίνει απολογιστική Συνέλευση, σύμφωνα με όσα προβλέπει το καταστατικό. Είναι αυτονόητο ότι ο έλεγχος θα πρέπει να επικεντρωθεί και στην αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών, στο πλαίσιο των ήδη υποβληθεισών μηνύσεων που βρίσκονται στο στάδιο της προανάκρισης.

Σύντομα θα ολοκληρωθούν και η δικαιοσύνη θα αποδώσει τις ευθύνες σε όσους και όπου αναλογούν.

Έχουμε χρέος όλοι να επαναφέρουμε το Ταμείο Πρόνοιας στον δρόμο του σεβασμού του καταστατικού και του νόμου και να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα της παρεμπόδισης του ελέγχου από τα καταστατικά όργανα.