ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ 6 – Τ.Κ. 106 71 ΤΗΛ.: 21036 37 726, 21036 23 583 FAX : 210 36 02 101 email : silsinate@hotmail.com

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝ/ΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2 – 8ος όροφος –Τηλ.210/ 3212732 – 3250540 –FAX 210/3250667 Ηλεκτρονική διεύθυνση : www.pasysyate.gr e-mail: info@pasysyate.gr 10561 ΑΘΗΝΑ

Αθήνα 21-10-2022

ΚΟΙΝΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Μετά από μια δεκαετία περικοπών στις συντάξεις ήρθε τα τελευταία δύο χρόνια η ανεξέλεγκτη ακρίβεια να εξανεμίσει το τελευταίο απόθεμα των συνταξιούχων.

Φτάσαμε έτσι, ύστερα από 35 και 40 χρόνια ασφάλισης και ενώ πληρώναμε δυσανάλογα υψηλές εισφορές για «άνετα γηρατειά», να βρισκόμαστε κυριολεκτικά στο όριο της απόλυτης φτώχειας.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περεταίρω. Νομίζουμε είναι η ώρα να δείξουμε τη δύναμή μας και την οργή μας.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση απαιτείται συνένωση δυνάμεων. Ενότητα και διεκδικήσεις που είναι εφικτές και εφαρμόσιμες.

Προς αυτή την κατεύθυνση ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες συνένωσης των δύο Συλλόγων Συνταξιούχων στο χώρο μας και ξεκινούμε, σύντομα, μια νέα ενωτική πορεία.

Είναι απαίτηση των Συναδέλφων και δική μας βούληση ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στις διεκδικήσεις μας.

Μπορεί να αργήσαμε, αλλά τώρα παρά ποτέ είναι αναγκαία η οργανωτική και συνδικαλιστική ενότητα πάνω σε θέσεις και προτάσεις.

Οτιδήποτε άλλο διευκολύνει τα σχέδια της εκάστοτε Κυβέρνησης, και όλων όσων θεωρούν «καταναλωτικές δαπάνες» τις αποδοχές μας που εδράζονται στις ασφαλιστικές αποταμιεύσεις μας και επιθυμούν να περιορίσουν και άλλο τις συντάξεις μας.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Οποιαδήποτε προσπάθεια αναχαίτισης της κοινής πορείας είναι καταδικαστέα από την πλειοψηφία των Συναδέλφων. Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία δεν χωρούν προσωπικές φιλοδοξίες, ατομικές πολιτικές και διασπαστικές κινήσεις.

Όσοι αποτολμήσουν μια οργανωτική διάσπαση των Συνταξιούχων της π. Αγροτικής, ιδιαίτερα τη δεδομένη αυτή τη στιγμή, θα παραδοθούν στη χλεύη των Συναδέρφων. Και, αντικειμενικά, θα εργαστούν ώστε οι Κυβερνήσεις, τωρινές και αυριανές, να μας περιθωριοποιήσουν οικονομικά και κοινωνικά.

Ποιοι αλήθεια, θέλουν κάτι τέτοιο; Μπορούμε να πορευόμαστε διασπασμένοι;

Δεν θα αφήσουμε το περιθώριο με την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» να υποβαθμίσει τους αγώνες και τις κατακτήσεις των συνταξιούχων της ΑΤΕ.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ Α.Τ.Ε

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ – Γ. ΜΑΛΛΑΜΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ – Π. ΠΑΡΙΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ ΑΤΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ – Α. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ – Ν. ΔΗΜΟΥ