ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝ/ΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2 – 8ος όροφος –Τηλ.210/ 3212732 – 3250540 –FAX 210/3250667 Ηλεκτρονική διεύθυνση : www.pasysyate.gr e-mail: info@pasysyate.gr 10561 ΑΘΗΝΑ

                                                                                                     Αθήνα  1/4/2021

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.

Σας γνωρίζουμε ότι επικοινωνήσαμε σήμερα με το Υπουργείο Εργασίας και μας πληροφόρησαν ότι πολύ σύντομα θα μας καλέσουν για να συζητήσουμε το θέμα του επανυπολογισμού, προκειμένου να βρεθεί λύση στο δίκαιο αίτημα μας για σωστή, δίκαιη και ισόνομη υλοποίηση του Νόμου Κατρούγκαλου.

Θα σας ενημερώσουμε σχετικά για το αποτέλεσμα που θα έχουμε μετά την πραγματοποίηση της συνάντησης.

Παρατηρούμε αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο, να καλούνται οι συνάδελφοι να προχωρήσουν σε αγωγές για το θέμα του επανυπολογισμού.

Μάλιστα γίνεται με άκομψο, προκλητικό και αδιαφανή τρόπο διαφήμιση δικηγορικών γραφείων, ώστε να προτιμηθούν αυτά τα γραφεία για σχετικές αγωγές από τους συναδέλφους.

Οι Σύλλογοι παράλληλα με την προσπάθεια που κάνουν για να δοθεί πολιτική λύση στη δίκαιη εφαρμογή του Νόμου 4387/2016, διερευνούνκαι εξετάζουν σε ποιό δικαστήριο πρέπει να επιλέξουν να προσφύγουν όταν χρειαστεί.

Για να είναι έτοιμοι συζητούν και διαπραγματεύονται με δικηγορικά γραφεία, ώστε να συνεργαστούν με εκείνα που διαθέτουν άριστες νομικές γνώσεις και τις μεγαλύτερες δικαστικές εμπειρίες.

Συγχρόνως προσπαθούν να πετύχουν τη μικρότερη δυνατή δικαστική επιβάρυνση, που θα απαιτηθεί να καταβάλλουν οι συνάδελφοι.

Θα πρέπει όλοι οι συνάδελφοι να παρακολουθούν τις ιστοσελίδες τόσο του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων ΑΤΕ, όσο και του Συλλόγου Συνταξιούχων ΑΤΕ και όταν χρειαστεί θα ενημερωθούν για τα δικηγορικά γραφεία που θα επιλεγούν να αναλάβουν τις προσφυγές τους είτε στο ΣτΕ, είτε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο.

Πρόσθετα σας ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος παραγραφής των δικαιωμάτων μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Α. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ