ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 20.11.2023

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝ/ΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2 – 8ος όροφος –Τηλ.210/ 3212732 – 3250540 –FAX 210/3250667 Ηλεκτρονική διεύθυνση : www.pasysyate.gr e-mail: info@pasysyate.gr 10561 ΑΘΗΝΑ

«ΕΝ ΤΗ ΠΡΟΑΙΡΕΣΕΙ Η ΜΟΧΘΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΕΙΝ»

Σύμφωνα με τον αρχαίο φιλόσοφο Αριστοτέλη, η μοχθηρία, η εμπάθεια και η αδικία υπάρχουν από πρόθεση, και όχι τυχαία ή κατά λάθος.

Όλα σχεδόν αυτά τα άτομα που έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά, γίνονται επικίνδυνα, λειτουργούν με ιδιοτέλεια και συμφέρον ατομικό και κυρίως κυριαρχούνται από έντονα συναισθήματα εχθρότητας, κακίας, μίσους, φανατισμού και αχαριστίας.

Φυσικά προσπαθούν να προβάλλουν προς τα έξω μια εικόνα τέλεια, δηλαδή ότι η ζωή τους είναι υπεράνω κάθε κριτικής και υποψίας ντροπής, με σκοπό να διατηρήσουν την ανύπαρκτη κοινωνική τους υπόσταση.

Ποτέ τέτοιοι άνθρωποι, με τόση κακία και εμπάθεια, δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη του εαυτού τους και των πράξεων τους, δεν ασκούν αυτοκριτική, απεναντίας θεωρούν ότι μόνο οι άλλοι φταίνε για όλα και μόνο οι ίδιοι προσφέρουν σημαντικό έργο και είναι «χρήσιμοι».

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται στη δική τους πραγματικότητα κι όταν αυτή καταρρέει, να αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν το σύμπαν να τους αδικεί, ενώ αυτοί είναι πάντα καλοί και πράττουν πάντα δίκαια. Σε τέτοια επίπεδα μπορεί να φτάσει η τυφλότητα τους…

Τότε γίνονται επιθετικοί, υβριστικοί και χρησιμοποιούν το ψέμα και τη συκοφαντία για να αποκρύπτουν τα ευτελή κίνητρα τους, που δεν είναι άλλα από το να χειρίζονται τις καταστάσεις προς όφελος τους.

Άλλωστε οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν την κακία, την αγνωμοσύνη και την αχαριστία είναι άνθρωποι βαθιά κομπλεξικοί, είναι άνθρωποι ικανοί για τα πάντα.

Πρέπει να απομακρυνθούμε και να μείνουμε μακρυά τους, να βάλουμε τα όρια μας με σαφήνεια και να μην ασχοληθούμε καν με το να εμπλακούμε σε επιχειρηματολογία μαζί τους.

Δεύτερον, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι ΔΕΝ αλλάζουν. Για να αλλάξει κανείς, πρέπει να το θελήσει ο ίδιος και να επανεκπαιδευτεί σε άλλες συνήθειες.

Τρίτον και τελευταίο, θα πρέπει να τους απομονώσουμε για να μη μας βλάψουν περισσότερο και να προχωρήσουμε στη ζωή μας χωρίς να ασχοληθούμε ξανά μαζί τους.

Συνεχίζοντας θα θέλαμε να αναφερθούμε και σε μια άλλη κατηγορία ανθρώπων, οι οποίοι έχοντας συναίσθηση και επίγνωση των παρανομιών και αδικιών που διαπράττουν, δεν αντέχουν σε κανένα διάλογο.

Αδιαφορούν για πλείστες παράνομες και αντικαταστατικές ενέργειες τους, δεν δείχνουν καμμιά μεταμέλεια για τις αμαρτωλές και σε βάρος άλλων ενέργειες τους και δεν είναι διατεθημένοι να κάνουν καμμιά προσπάθεια για συμμόρφωση τους.

Οι άνθρωποι που έχουν κακία και εμπάθεια συνήθως είναι κι εξαιρετικά πλεονέκτες και εχθρικοί. Εκμεταλλεύονται ξένα στοιχεία που υπάρχουν στα χέρια τους, δημιουργείται έτσι πλεονέκτημα και νιώθουν ότι αποκτούν δύναμη και εξουσία, δημιουργώντας γύρω τους ένα πέπλο προστασίας με το οποίο καταπολεμούν κάθε αντικαταστατική και κάθε παράνομη ενέργεια τους.

Συγκεκριμένα θα αναφερθούμε σε όσους εκμεταλλεύονται την καρέκλα τους και θεωρούν εξυπνάδα και μαγκιά τους, που λειτουργούν όπως θέλουν και εξυπηρετούν όσους θέλουν, με όσα θέλουν και όταν θέλουν.

Επωφελούνται οι ίδιοι και οι αρεστοί τους και αρπάζουν ποσά παράνομα που δεν δικαιούνται, ενώ τα στερούν από άλλους, επικαλούμενοι δικές τους παραλείψεις.

Πληρώνονται οι ίδιοι οι διοικούντες και σχεδόν και όλοι όσοι έχουν κερδίσει δικαστικά προαγωγή, μόνο με πρωτόδικη μη τελεσίδικη απόφαση και αρνούνται οι «ηγεμόνες» στον πρόεδρο του Συλλόγου μας και σε 2-3 ακόμα μη αρεστούς τους, να εκτελέσουν την απόφαση του δικού τους Συμβουλίου και να πληρώσουν τις προαγωγές και μάλιστα με τελεσίδικες αποφάσεις εφετείου. Στέλνουν αυτούς τους δικαιούχους για το δικαίωμα τους στα δικαστήρια και όταν εκείνοι εξαναγκάζονται να προστατευτούν δικαστικά και να καταθέσουν αγωγή εναντίον τους, συκοφαντούνται σαν δικομανείς.

Γιατί δεν προτιμούν να αδικούνται; Γιατί δεν προτιμούν να ζημιώνονται; Αλλά αντί γι’ αυτό, εκείνοι αδικούν και ζημιώνουν άλλους και μάλιστα χωρίς να έχουν καμμιά τέτοια δικαιοδοσία;

Προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν κάθε διαχειριστικό και κάθε οικονομικό έλεγχο και καταφεύγουν στη διάλυση του Ταμείου και στον διορισμό του εαυτού τους ως εκκαθαριστές, ώστε να μην ελεγχθεί και να μην αποκαλυφτεί ποτέ πως διαχειρίστηκαν την περιουσία που δεν ανήκει βέβαια στον πατέρα τους.

Δεν θα καταφέρουν τίποτα και το γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι έλεγχος θα γίνει και οι ίδιοι θα λογοδοτήσουν για τη διοικητική και οικονομική διαχείρηση.

Άλλωστε εκτός από τις υπάρχουσες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν από τις νεότερες ενέργειες που γίνονται για να λάμψει η αλήθεια και μακάρι να μην βρεθούν παρατυπίες, παραλείψεις και παρανομίες.

Επίσης θα θέλαμε να συμπληρώσουμε, ότι πρέπει να προβληματιστούν και εκείνοι που επωφελήθηκαν, πληρώθηκαν και δεν στερήθηκαν τα δικαιώματα τους.

Είναι κρίμα που επέδειξαν τέτοια απάθεια και αδιαφορία στα συναισθήματα εκείνων που αδικήθηκαν.

Είναι λυπηρό που δεν αντέδρασαν στην επιλεκτική λειτουργία, στην ανισότητα και στην έλλειψη διαφάνειας.

Κυρίως όμως «απογοητεύει» που δεν νοιάζονται και κλείνουν τα μάτια στην αδικία, στην άρνηση, στην κοροϊδία και στον εμπαιγμό που υφίστανται οι χθεσινοί φίλοι τους και συνεργάτες τους, από την αναισθησία των υπευθύνων.

Ας φανταστούν για λίγο τον εαυτό τους στη θέση αυτών που τους στέρησε κάποιος τα δικαιώματα τους, με το έτσι θέλω, παράνομα και τιμωρητικά και χωρίς να νομιμοποιείται για να πράξει κάτι τέτοιο.

Η αδικία είναι μεγάλη αμαρτία.

Όλες οι αμαρτίες έχουν ελαφρυντικά, η αδικία δεν έχει, μαζεύει οργή Θεού.

Αθήνα 18/11/2023

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝ/ΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝ/ΧΩΝ ΑΤΕ

Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ                              ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΟΥ