ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23.11.2023

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΥΠΑΤΕ-ΕΛΕΜ.

      Με αφορμή πολλά ερωτήματα που δεχόμαστε από μέλη των Συλλόγων μας και πολλούς άλλους συναδέλφους μας, σχετικά με την ανακοίνωση του ΤΥΠΑΤΕ για επαναλειτουργία του κλάδου Υγείας, καθώς και τις ανακοινώσεις εκείνων που τολμούν να εμφανίζονται ως οι μοναδικοί σωτήρες των Ταμείων μας και οι έντιμοι και ανυπέρβλητοι αγωνιστές υπέρ των συμφερόντων όλων μας, θα προσπαθήσουμε να σας ενημερώσουμε πως έχει διαμορφωθεί η σημερινή κατάσταση και πως προσπαθούν όλοι αυτοί οι συνήθως επιτήδειοι να την εκμεταλλευτούν, προβάλλοντας το όψιμο ενδιαφέρον τους, για δήθεν οριστική επίλυση και διευθέτηση της περιουσίας του ΕΛΕΜ, όταν οι ίδιοι από το 1995 στη διαχειριστική Επιτροπή του Πολυιατρείου της Θεσσαλονίκης, αλλά και κάποιες τα τελευταία χρόνια συμμετέχοντας στη Διοίκηση του ΤΥΠΑΤΕ-ΕΛΕΜ, συνέχισαν και συνεχίζουν τη γνωστή και χωρίς τέλος λεηλασία των αποθεματικών.

Την περασμένη εβδομάδα σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δύο Συλλόγων Συνταξιούχων ΑΤΕ και της Διοίκησης του ΤΥΠΑΤΕ- ΕΛΕΜ, ενημερωθήκαμε για τη πρόθεση τους να επαναλειτουργήσουν τον ήδη εδώ και πολλά χρόνια ανενεργό κλάδο Υγείας και ότι σύντομα θα μας αποστείλουν ένα συνολικό πλάνο επαναλειτουργίας του.

Απορήσαμε μάλιστα με την οικονομική ενίσχυση που προσέφερε για την επαναλειτουργία ο ΣΕΤΑΠ, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι αρκετοί συνάδελφοι συνταξιούχοι, δικαιούχοι του συμβολαίου εξερχομένων δεν έχουν εισπράξει τις αποζημιώσεις τους.

Αν και είμαστε σίγουροι, χωρίς να έχουμε καμμιά απολύτως επιφύλαξη, ότι δεν μπορεί να υπάρξει επαναλειτουργία του κλάδου υγείας, απαντήσαμε ότι θα μπορέσουμε να τοποθετηθούμε όταν λάβουμε το ολοκληρωμένο πλάνο τους.

Ξεκάθαρα όμως τους δηλώθηκε ότι σε καμμιά περίπτωση δεν θα δεχτούν οι δύο Σύλλογοι την χρησιμοποίηση των αποθεματικών του ΕΛΕΜ, για σκοπούς που δεν προβλέπει το καταστατικό.

Πιστεύουμε ότι σε ένα κράτος δικαίου δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται παράνομη και αντικαταστατική χρησιμοποίηση των εισφορών δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων και η ευδοκίμηση της έφεσης και της αγωγής που κατέθεσαν από κοινού οι δύο Σύλλογοι, ελπίζουμε ότι θα θέσει το όλο ζήτημα του ΤΥΠΑΤΕ και ιδία του ΕΛΕΜ στη σωστή βάση, για την οριστική εκκαθάριση του ζητήματος.

Η ανάθεση σύνταξης αληθινής αναλογιστικής μελέτης από την ανεξάρτητη Εθνική Αναλογιστική Αρχή, είναι ένα από τα αιτήματα που συμπεριλαμβάνονται στην έφεση και στην αγωγή που εκδικάστηκαν και αναμένονται οι αποφάσεις.

Τώρα σε όλους εκείνους που σήμερα θυμήθηκαν το καταστατικό και την 248 απόφαση του ειρηνοδικείου και προτείνουν λύσεις με «άξονες», ατομικές μερίδες και εκκαθάριση, τους απαντάμε ότι τους γνωρίζουμε και τους μάθαμε καλά από το άλλο Ταμείο που διαχειρίστηκαν.

Δηλαδή με την άφρονα τακτική τους, της αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, όχι μόνο παρανόμησαν και παρανομούν, αλλά και αδίκησαν εκατοντάδες συναδέλφους.

Τώρα εμφανίζονται ως «Πόντιος Πιλάτος» και ζητούν από αυτούς που αδικήθηκαν στο Πρόνοιας και δεν πληρώθηκαν ποτέ τα δικαιώματα τους, να συστρατευτούν μαζί τους για την «διευθέτηση» και της περιουσίας του ΕΛΕΜ.

Το ΤΥΠΑΤΕ έχει τρεις κλάδους, δύο ανενεργούς(υγείας και αποκατάστασης τέκνων) και έναν ενεργό (ΕΛΕΜ). Όπως επομένως καταλαβαίνετε δεν μπορεί να τεθεί σε εκκαθάριση.

Επίσης θα θέλαμε να αναφερθούμε και να αποδείξουμε την ανύπαρκτη αξιοπιστία των μελών της παράταξης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ».

Μέλος της παράταξης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΥΠΑΤΕ, πρότεινε την επαναλειτουργία του κλάδου υγείας με τα χρήματα του ΕΛΕΜ.

Αλλά μας λένε σήμερα. Καλό θα ήταν να ανατρέξουν στην ηλεκτρονική σελίδα

του ΤΥΠΑΤΕ και στην ηχογραφημένη βιντεοσκόπηση της Συνέλευσης της 2-3-2022. Φανταζόμαστε ότι θα δούνε και μόνοι τους ότι προσπαθούν να ξεγελάσουν… ακόμα και τους εαυτούς τους.

Στη συνάντηση μας συζητήθηκε επίσης και η χορήγηση του βοηθήματος που αποφασίστηκε στην Έκτακτη Συνέλευση της 19-05-2022.

Ζητήσαμε από τους υπεύθυνους του Ταμείου, να χορηγήσουν το βοήθημα και σε εκείνους τους δικαιούχους που δεν το πήραν, γιατί δεν υπέγραψαν τις αιτήσεις με τους δυσμενείς και εκβιαστικούς όρους.

Όσοι από αυτούς έχουν οικονομικές ανάγκες και επιθυμούν να πάρουν και αυτοί το βοήθημα, θα υποβάλουν την σχετική αίτηση αφού προσθέσουν στο τέλος την παρακάτω φράση: «Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μου, σχετικά με όσα αναφέρονται στην παρούσα αίτηση».

Οι υπεύθυνοι του Ταμείου δέχτηκαν το αίτημα μας, ώστε να εξυπηρετηθούν κι αυτοί οι συνάδελφοι.

Για τις διαφορές που υπάρχουν έχουν προχωρήσει και εκδικαστεί οι αγωγές που κατατέθηκαν από τους Συλλόγους και αναμένονται οι αποφάσεις.

Οι Σύλλογοι παρακολουθούν τα θέματα που μας απασχολούν όλους και θα ενημερώνουν αναλυτικά με συνεχείς ανακοινώσεις τους

                                                                                    ΑΘΗΝΑ 23/11/2023

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ Α.Τ.Ε        ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ ΑΤΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ – Γ. ΜΑΛΛΑΜΗΣ                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ – Α. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ – Π. ΠΑΡΙΣΗΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ – Ν. ΔΗΜΟΥ