ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΤΕΑ ΤΗΣ 31/08/2016

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης για την χθεσινή συνάντηση μας με το Διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ, σας παραθέτουμε απόσπασμα από το 31/8/2016 Δελτίο τύπου του ΕΤΕΑ σχετικά με τις αναπροσαρμογές των συντάξεων.

Για το δελτίο αυτό δεν μας ανέφερε τίποτα ο Διοικητής.

Από το απόσπασμα αυτό φαίνεται ξεκάθαρα πόσο δίκαιο είναι το αίτημά μας και ότι το ΕΤΕΑΕΠ υποχρεούται να σταματήσει την παράνομη κράτηση για την εισφορά Αλληλεγγύης και να μας επιστρέψει άμεσα τα αναδρομικά.

Σε διαφορετική περίπτωση ο Σύλλογος θα υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

31/8/2016

 

«   Ε.Τ.Ε.Α. ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την καλύτερη πληροφόρηση των συνταξιούχων του ΕΤΕΑ, ενημερώνουμε ότι:

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

  1. Στις επικουρικές συντάξεις που αναπροσαρμόζονται – δηλαδή εκείνες που το νέο καταβαλλόμενο ποσό (Νέα Σύνταξη συν Προσωπική Διαφορά), συνυπολογιζομένων των κρατήσεων της εισφοράς αλληλεγγύης και υγείας, είναι μικρότερο από το αρχικά καταβαλλόμενο ποσό, συνυπολογιζομένων των κρατήσεων της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχου και υγείας – η κράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχου, κατόπιν σχετικής οδηγίας του εποπτεύοντος Υπουργείου, υπολογίζεται στο νέο καταβαλλόμενο ποσό (Νέα Σύνταξη συν Προσωπική Διαφορά). Στις λοιπές επικουρικές συντάξεις η κράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχου παραμένει ως είχε.»