ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

Όλοι γνωρίζουμε την πληθώρα των εκκρεμών υποθέσεων στα Διοικητικά δικαστήρια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες για να δικαιωθούν, περιμένοντας να εκδοθεί μια απόφαση τρία, τέσσερα, πέντε, δέκα χρόνια.

Εκτός από την πολυνομία και την αμφιβολία τι μπορεί να προβλέπει κάποιος νόμος, εκτός από τις αντιτιθέμενες και τις διαφορετικές δικαστικές αποφάσεις, πάνω απ’ όλα οι πολίτες αντιμετωπίζουν ένα πολύ δύσκαμπτο και ανάλγητο κράτος.

Πολλοί συνάδελφοι περιμένουν από τρία χρόνια και πάνω να εκδικαστούν οι αγωγές τους με τις οποίες ζητούν να δικαιωθούν για τα αναδρομικά τους, άλλοι να επαναχορηγηθούν οι επικουρικές τους συντάξεις, αρκετοί την πληρωμή της διαφοράς αλληλεγγύης λόγω λάθους υπολογισμού και τόσες άλλες εκκρεμείς υποθέσεις.

Σε ένα τέτοιο σύστημα οφείλουν όλα τα κόμματα και ιδιαίτερα η Κυβέρνηση να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή και να διασφαλίσουν την προστασία του πολίτη απέναντι στο ισχυρότατο κράτος και να εκδικάζεται κάθε δικαστική προσφυγή του σε σύντομο χρονικό διάστημα και με πλήρη δικαιοσύνη.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος απέστειλε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικό υπόμνημα, ώστε στο νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί να προστατεύεται πάνω από όλα ο πολίτης.

Πέραν όμως της παραπάνω προσπάθειας μας να προστατευτούμε από το κράτος, ποιος αλήθεια θα μας προστατεύσει από τα 3-4 άτομα, μια μειοψηφία που κατέλαβε τη Διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας και λειτουργεί σε βάρος των περισσοτέρων ασφαλισμένων, είτε αναγνωρίζοντας παράνομα μόνο σε μερικούς μέχρι πέντε χρόνια προϋπηρεσίας, είτε με την παράνομη διανομή των αποθεματικών παραγνωρίζοντας ότι τα κεφάλαια αυτά είναι ανταποδοτικά σύμφωνα με τις καταβληθείσες εισφορές του κάθε δικαιούχου και όχι προϊόν παράνομης, αδιαφανούς και καινοφανούς διανομής, που άλλωστε μπορεί να είναι και επικίνδυνη (αγωγές καταδολίευσης )για όσους ασφαλισμένους την έχουν λάβει και πολύ περισσότερο για όσους την έχουν λάβει χωρίς να τη δικαιούνται.

Αυτό προκύπτει αδιαμφισβήτητα από τα πρακτικά της ΕΓΣ 18/7/2020, τα οποία προσκομίστηκαν στο Δικαστήριο.Αναφέρουμε κατά λέξη τοποθέτηση Δικηγόρου στη Συνέλευση:«.. Εάν περάσει η αντίληψη ότι έχω κάποια χρήματα, τα οποία χρήματα τα μοιράζω στα μέλη μου, κάνω διανομή της περιουσίας του Ταμείου. Αυτό το δικαίωμα δεν το έχει το ΔΣ… Δεν έχει δικαίωμα να διανείμει την περιουσία..»

Ο μόνος νόμιμος τρόπος κατοχύρωσης του δικαιώματος είναι να υπάρξει κάποια δικαστική απόφαση.

Επίσης ποιος θα μας προστατεύσει από τις παράνομες δανειοδοτήσεις και από τις ζημιογόνες τροποποιήσεις της σύμβασης μίσθωσης του κτηρίου της Κριεζώτου;

Η Διοίκηση του Ταμείου οφείλει να προστατεύει τα δικαιώματα των ασφαλισμένων και όχι να είναι απέναντι και να τους αντιμετωπίζει εχθρικά και με εμπάθεια.

Από χθες ξεκίνησε η επαναλειτουργία των Δικαστηρίων που για μεγάλο διάστημα λόγω μέτρων covid -19 δεν λειτουργούσαν και δεν εκδικάζονταν υποθέσεις, όπως και αυτές κατά του Ταμείου Πρόνοιας.

Χθές λοιπόν σε αγωγή ασφαλισμένων κατά του Ταμείου Πρόνοιας, η Διοίκηση και πάλι, όπως δύο χρόνια τώρα, άρχισε να δείχνει το σκληρό και ανάλγητο προσωπείο της.

Αντί να συναινέσει στην διεξαγωγή της χθεσινής δίκης στο εφετείο και να διευκολύνει τους ασφαλισμένους να έχουν δικαστική απόφαση θετική η αρνητική και να διευθετηθεί δικαστικά η εκκρεμότητα τους, όπως πάντα ζήτησε και πήρε αναβολή.

Γιατί άραγε για ψύλλου πήδημα επιδιώκει συνεχείς αναβολές των δικών, όταν μάλιστα γνωρίζει πολύ καλά ότι ο μόνος τρόπος κατοχύρωσης του δικαιώματος, αλλά και διασφάλισης και αναγνώρισης ως μη παράνομης της λειτουργίας τους, είναι η δικαστική απόφαση;

Η Διοίκηση και ο Νομικός Σύμβουλος πρέπει να διευκολύνουν και όχι να παρεμποδίζουν να κρίνεται δικαστικά κάθε δικαίωμα των ασφαλισμένων, αν είναι νόμιμο η μη νόμιμο.

Υποχρέωση έχουν να εφαρμόσουν την απόφαση και όχι να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Αυτός είναι ο ρόλος τους και όχι η διανομή της περιουσίας με παράνομες αποκλειστικά δικές τους αποφάσεις, χωρίς καμμιά αναλογιστική μελέτη και χωρίς ισότιμη και δίκαιη μεταχείριση όλων των ασφαλισμένων.

Αυτό ακριβώς ο Σύλλογος τους πρότεινε με εξώδικο το 2018.

Τους πρότεινε αναλογιστική μελέτη και δίκαιη και αναλογική απόδοση της περιουσίας στους δικαιούχους, πριν ακόμα ξεκινήσουν τις παράνομες και αδιαφανείς ενέργειες και πριν ακόμα προχωρήσουν στην αντικαταστατική και μεροληπτική διανομή της περιουσίας του Ταμείου.

Τώρα για όλα αυτά είναι υπόλογοι και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία απολογίας τους στη δικαιοσύνη για το αδίκημα της απιστίας.

Από εδώ και πέρα επιτέλους ας καταλάβουν ότι είναι και δικό τους συμφέρον να συμβάλλουν στη γρήγορη διεξαγωγή των αγωγών των ασφαλισμένων, ώστε να κριθεί δικαστικά κάθε δικαίωμα τους.

Ίσως σωθούν και οι ίδιοι αν έχουν μια δικαστική απόφαση.

Οι ίδιοι άλλωστε παρότρυναν τους συναδέλφους να καταθέσουν αγωγές.

Πολλοί δεν επιθυμούν να παίξουν το επικίνδυνο αυτό παιγνίδι, δηλαδή να καταθέσουν αγωγές και στη συνέχεια να τις αποσύρουν.

Θέλουν να πληρωθούν δίκαια και αναλογικά, σύμφωνα με τα χρόνια υπηρεσίας τους και τις εισφορές του καθενός και σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη που έπρεπε να γίνει.